Loading...

Zorgverzekering Tandarts Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Op basis van een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een uniek zorgpakket van verzekeraars als FBTO, VGZ, CZ, Menzis, OHRA en Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. Veel consumenten benodigen daarnaast extra zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om tandarts. Benieuwd of (de kosten omtrent) tandarts ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Wanneer je een actuele zorgpolis afsluit, is het aan te raden de aanvullende dekkingen te checken rondom veel voorkomende behandelingen en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de kleine letters van de betreffende zorgverzekering (Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured) lees je er alles over. Elke 12 maanden wisselen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen tandarts 2022

Uw verzekeringsmaatschappij heeft een zogenaamde basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Op die manier ben je altijd verzekerd voor mogelijke kosten als Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies maar ook Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis. Belangrijk: hoe zit het met zorgverzekering Tandarts vergoeding 2022? Is dit ook geregeld in dit pakket? Overweeg jij een polis afsluiten bij FBTO of Univé? Doorzoek dan nauwkeurig de voorwaarden rondom deze behandelingen. De zorgvergelijker op deze pagina begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor tandarts. Lees specifieke info op pagina’s als Doornenburg, Koudum, Reijmerstok, Wilhelminaoord.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een persoonlijke verzekering, die in lijn is met je unieke zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Herstel na ongeval? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker met behulp van internet. Maar hoe kan ik dat doen? Zonder moeite, met het stappenplan hieronder:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysio en tandarts
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu de toepasbare verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer het polisblad, en bekijk de tandarts vergoedingen 2022. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Tandarts

Jouw eigen risico is de minimale kosten die je zelf moet betalen in de situatie dat je zorgkosten maakt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Tandarts van de eigen bijdrage af? We praten over tamelijk unieke kwesties / behandelingen. Deze unieke ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen raadpleeg je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De polis tref je online (website maatschappij), of vraag het de de servicemedewerkers van jouw verzekeringskantoor. Vind je ze opname inbegrepen in jouw basisverzekering? In die situatie betaal je doorgaans een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? In dat geval vragen verzekeraars meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: Zilveren Kruis vergoedingen.