Loading...

Zorgverzekering Stottertherapie Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Uitgaande van een vastgestelde financiële vergoeding, kun je gebruik maken van een speciaal zorgpakket van bijv. OHRA, Menzis, VGZ, Achmea, FBTO of Interpolis, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Ieder persoon wil de beste zorg. Veel consumenten moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om stottertherapie. Wil jij weten of (de kosten omtrent) stottertherapie wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Zodra je een actuele zorgpolis afsluit, is het slim om de aanvullende dekkingen te bekijken rondom gangbare medische behandelingen en geneesmethoden. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-beschrijvingen van jouw verzekeraar (HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk nieuw jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen stottertherapie 2020

Elke verzekeringsmaatschappij heeft een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij elk van de aanbieders hetzelfde. Daarmee ben je standaard verzekerd voor mogelijke kosten als Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg maar ook Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis. Echter, hoe zit het met zorgverzekering Stottertherapie vergoeding 2020? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Bezig met oversluiten naar Besured of PMA? Doorzoek dan kritisch de voorwaarden rondom dit thema. Onze eigen polis-vergelijker helpt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor stottertherapie. Lees nu ook meer info over Doorn, Koudekerke, Reeuwijk, Wilhelminadorp.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die aansluit op jouw specifieke zorg-wensen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Herstel en balans? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel via de online tool. Wat komt daar bij kijken? Erg makkelijk, aan de hand van het volgende stappenplan:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Lenzen en brillen en bijv. gebit
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ziet nu alle beschikbare verzekeraars. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de polisvoorwaarden en controleer de stottertherapie vergoedingen 2020. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Stottertherapie

Het eigen risico is het zorgbedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd als je gebruik maakt van het pakket. In 2020 is dit €385. Gaan tarieven m.b.t. Stottertherapie van mijn eigen risico af? Het betreft betrekkelijk bijzondere aangelegenheden / therapieën. Deze specifieke zorg vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Hiervoor raadpleeg je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit document tref je op de website van de verzekeraar, of vraag je op bij de helpdesk van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste ingreep inbegrepen in jouw basisverzekering? Dan betaal je doorgaans de eerste €385 door de eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In deze situatie is er in de regel geen eigen risico! Bekijk ook alles over: ZieZo vergoedingen.