Loading...

Zorgverzekering Statafel Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Uitgaande van een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een uitgebreid zorgpakket van bijvoorbeeld CZ, Menzis, VGZ, OHRA, Achmea of United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Ieder mens kan deskundige zorg krijgen. Veel Hollanders benodigen daarnaast extra zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met statafel. Benieuwd of (behandelingen rondom) statafel wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een andere zorgpolis neemt, is het goed om de aanvullende dekkingen te bekijken rondom reguliere ingrepen en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de kleine letters van jouw polis (Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA) vind je het antwoord. Elk jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen statafel 2022

Iedere verzekering biedt allereerst een zogenoemde basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Op die manier ben je standaard verzekerd voor zaken als Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg maar ook Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis. Alleen, wat moet ik weten over zorgverzekering Statafel vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Overweeg jij overstappen naar bijvoorbeeld De Friesland of Univé? Doorzoek dan goed de condities m.b.t. dit thema. De vergelijker hieronder ondersteunt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor statafel. Lees specifieke info op pagina’s als Doezum, Kootstertille, Ransdaal, Wijlre.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een persoonlijke verzekering, die in lijn is met jouw specifieke zorgvragen? Denk dan aan Vergoedingen Glijplank? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel via deze online vergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Heel simpel, middels de volgende tips en adviezen:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysio of tandarts
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer de kleine lettertjes en controleer de statafel vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Statafel

Jouw eigen risico is het bedrag dat jij zelf altijd zal bijdragen als je gebruik maakt van het pakket. In 2022 is dit €385. Gaat de tegemoetkoming voor Statafel van de eigen bijdrage af? We praten over betrekkelijk kenmerkende onderwerpen / behandelingen. Deze specifieke ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Hiervoor raadpleeg je de overeenkomst / polisblad. Dit document vind je op de website van de verzekeraar, of contacteer de klantenservice van de verzekeraar. Vind je ze ingreep in het basispakket? In dat geval vergoed jij meestal zelf een klein gedeelte (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In dat geval eisen verzekeringen in de regel geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: Promovendum vergoedingen.