Loading...

Zorgverzekering Sportgeneeskunde Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is in ons land een must. Mede door een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een uitgebreid zorgpakket van onder andere Achmea, CZ, FBTO, VGZ, Menzis of Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Ieder persoon wil goede zorg ontvangen. Veel patiënten moeten hebben specialistische zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met sportgeneeskunde. Benieuwd of (de tarieven voor) sportgeneeskunde ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Zodra je een nieuwe zorgverzekering neemt, is het slim om alle aanvullende dekkingen te checken met betrekking tot reguliere medische behandelingen en therapieën. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de polis-regels van de verzekeringsmaatschappij (Besured, HEMA, Promovendum, Anderzorg) lees je er alles over. Elke 12 maanden veranderen de vergoedingen en voorwaarden van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen sportgeneeskunde 2023

Iedere polis biedt allereerst een wettelijk verplichte basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij elk van de aanbieders gelijk. Op die manier ben je gedekt voor kostenposten zoals Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Ergotherapie maar ook Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen. Echter, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Sportgeneeskunde vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Direct oversluiten naar FBTO en Pro Life? Bekijk dan kritisch de condities rondom dit onderwerp. Onze eigen polis-vergelijker begeleidt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor sportgeneeskunde. Navigeer meteen naar Dinxperlo, Kolhorn, Raalte, Wijchen.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een klantvriendelijke verzekeraar die aansluit op je unieke zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Genetisch onderzoek? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel door gebruik te maken van internet. Wat komt daar bij kijken? Erg makkelijk, met de volgende handleiding:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Lenzen en brillen en bijv. orthodontie
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ziet nu de opties voor verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Raadpleeg de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de sportgeneeskunde vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Sportgeneeskunde

Het eigen risico is de vergoeding die jaarlijks moet worden bijgelegd als je iets uit je basispakket gebruikt. In 2023 is dit €385. Gaan kosten rondom Sportgeneeskunde van het eigen risico af? Dit zijn nogal individuele kwesties / ingrepen. Deze bijzondere zorg kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen doorzoek het geldige polisblad. De gegevens raadpleeg je online (website maatschappij), of contacteer de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Staat je therapie inbegrepen in jouw basisverzekering? In dat geval compenseer jij in de regel de eerste €385 door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? In deze situatie vragen verzekeraars meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Lees nu verder over: Menzis vergoedingen.