Loading...

Zorgverzekering Specialistische ziekenhuiszorg Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgpolis moet iedereen zelf regelen. Uitgaande van een vastgestelde financiële vergoeding, kan jij profiteren van een speciaal zorgpakket van onder andere VGZ, Menzis, CZ, FBTO, OHRA of Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Ieder mens wil de beste zorg. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Bijvoorbeeld rondom specialistische ziekenhuiszorg. Benieuwd of (de tarieven voor) specialistische ziekenhuiszorg wordt betaald uit de zorgverzekering? Zodra je een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het verstandig om aanvullende dekkingen te bekijken t.a.v. gangbare medische behandelingen en medicijnen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de kleine letters van de verzekeringsmaatschappij (Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg) vind je het antwoord. Elk nieuw jaar veranderen de keuzes, declaraties en modules van de grote verzekeraars.

Vergoedingen specialistische ziekenhuiszorg 2022

Elke verzekering beslaat een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar overeenkomstig. Hiermee ben je gedekt voor mogelijke kosten als Revalidatiezorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Logopedie of Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Alleen, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Specialistische ziekenhuiszorg vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Bezig met oversluiten naar Menzis of Univé? Doorzoek dan nauwkeurig de regels op het gebied van dit thema. De zorgvergelijker op deze pagina helpt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor specialistische ziekenhuiszorg. Lees handige informatie over Dieren, Koarnjum, Purmer, Wezuperbrug.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een klantvriendelijke verzekeraar die matcht met jouw specifieke zorgbehoeftes? Onder ander voor Vergoedingen Gehoorapparaten? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Welke stappen moet ik volgen? Heel simpel, via het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie & natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Alternatieve geneeswijzen of mond/tand
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu alle beschikbare verzekeraars. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Analyseer de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de specialistische ziekenhuiszorg vergoedingen 2022. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Specialistische ziekenhuiszorg

Jouw eigen risico is de vergoeding die jij zelf altijd zal bijdragen als je iets uit je basispakket gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Specialistische ziekenhuiszorg ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om aanmerkelijk specifieke aangelegenheden / behandelwijzen. Deze unieke behandeling zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Om dit te achterhalen download je de overeenkomst / polisblad. De polis kan je downloaden via je online account bij de verzekeraar, of vraag je op bij de servicemedewerkers van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste therapie in het basispakket? In die situatie compenseer jij meestal een deel van de zorg (€385) uit je eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij geldt er meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: FBTO vergoedingen.