Loading...

Zorgverzekering Shiatsu Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is in ons land een must. Mede door een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een betrouwbaar zorgpakket van aanbieders als CZ, OHRA, Achmea, FBTO, Menzis of United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Iedereen kan deskundige zorg krijgen. Veel patiënten moeten hebben specialistische zorg. Bijvoorbeeld rondom shiatsu. Nieuwsgierig of (behandelingen rondom) shiatsu wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het verstandig om de aanvullende dekkingen te analyseren ten aanzien van veel voorkomende behandelingen en geneesmethoden. Wat is inclusief, en wat niet? In de kleine letters van de verzekeringsmaatschappij (Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA) vind je het antwoord. Elk jaar veranderen de vergoedingen en voorwaarden van de assuradeurs.

Vergoedingen shiatsu 2022

Iedere verzekeringsmaatschappij bestaat uit een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Op die manier ben je gedekt voor o.a. Revalidatiezorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg maar ook Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek. Belangrijk: wat moet ik weten over zorgverzekering Shiatsu vergoeding 2022? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Direct een andere polis te nemen bij De Friesland en Promovendum? Check dan kritisch de kleine letters rondom deze behandelingen. Onze eigen polis-vergelijker kan je helpen bij het vinden van de beste zorgverzekering voor shiatsu. Raadpleeg hiervoor ook Den Dungen, Kilder, Piershil, Westervelde.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een klantvriendelijke verzekeraar die matcht met je speciale zorg-wensen? Onder ander voor Vergoedingen Flebologie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker aan de hand van deze online vergelijker. Hoe werkt het? Erg makkelijk, aan de hand van het volgende stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysio en bijv. orthodontie
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. In het volgende scherm check je alle mogelijke verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Download de polisvoorwaarden en controleer de shiatsu vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Shiatsu

Eigen risico is het bedrag dat je jaarlijks moet inleggen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Shiatsu van de eigen bijdrage af? Het betreft redelijk bijzondere onderwerpen / therapieën. Deze specifieke ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen check je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Deze vind je op de website van de verzekeraar, of neem contact op met de servicemedewerkers van de verzekeraar. Vind je ze behandeling in de algemene basisdekking? Dan compenseer jij in de regel de eerste €385 door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij vragen verzekeraars meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Lees nu verder over: VvAA dekking.