Loading...

Zorgverzekering Second opinion Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Uitgaande van een vastgestelde financiële vergoeding, kan jij profiteren van een speciaal zorgpakket van verzekeraars als OHRA, FBTO, VGZ, Achmea, CZ of Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Iedereen wil goede zorg ontvangen. Veel Hollanders moeten hebben specialistische zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om second opinion. Achterhalen of (behandelingen rondom) second opinion ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Op het moment dat jij een andere zorgpolis afsluit, is het slim om je aanvullende dekkingen te inventariseren ten aanzien van veel voorkomende operaties en geneeswijzen. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de polis-beschrijvingen van jouw polis (HEMA, Promovendum, Anderzorg, Besured) lees je er alles over. Elk nieuw jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de assuradeurs.

Vergoedingen second opinion 2022

Iedere verzekeringsmaatschappij biedt allereerst een zogenaamde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Daarmee heb je altijd een goede dekking voor zaken als Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg of Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Maar, hoe zit het met zorgverzekering Second opinion vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Meteen een polis afsluiten bij Delta Lloyd of Salland? Lees dan goed de kleine letters ten aanzien van dit thema. De onderstaande vergelijker begeleidt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor second opinion. Zie ook meer info over Den Burg, Kesteren, Philippine, Westerlee.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een gewoon goede zorgpolis die in lijn is met jouw eigen zorgbehoeftes? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Fertiliteitsbehandeling? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel via de zorgvergelijker. Hoe werkt het? Binnen 5 minuten, aan de hand van ons stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Lenzen en brillen en bijv. tandarts
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ziet nu alle mogelijke verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg het polisblad, en controleer de second opinion vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Eigen risico Second opinion

Het eigen risico is het zorgbedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in het geval je gebruik maakt van het pakket. In 2022 ligt dit op €385. Gaan tarieven m.b.t. Second opinion van mijn eigen risico af? Dit zijn zeer unieke onderwerpen / therapieën. Deze unieke zorg vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Hiervoor raadpleeg je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit tref je op de website van de verzekeraar, of raadpleeg de servicemedewerkers van de zorgverzekeraar. Staat je behandeling inbegrepen in jouw basisverzekering? In die situatie voldoe je in de regel het eerste deel (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Dan eisen verzekeringen doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: Univé dekking.