Loading...

Zorgverzekering Relatietherapie Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Op basis van een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een uniek zorgpakket van o.a. FBTO, VGZ, Menzis, OHRA, Achmea en Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Ieder persoon heeft betrouwbare zorg nodig. Veel patiënten moeten hebben specialistische zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om relatietherapie. Nieuwsgierig of (behandelingen rondom) relatietherapie wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een andere zorgpolis neemt, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te analyseren t.a.v. gangbare behandelingen en medicijnen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elke 12 maanden wisselen de modules, tarieven en dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen relatietherapie 2023

Iedere polis bestaat uit een zogenaamde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar overeenkomstig. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor o.a. Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging of Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen. Alleen, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Relatietherapie vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Meteen oversluiten naar De Amersfoortse of United Consumers? Lees dan goed de kleine letters op het gebied van dit thema. De onderstaande vergelijker helpt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor relatietherapie. Bekijk vergoedingen in o.a. De Wilgen, Kapel Avezaath, Ovezande, Wernhout.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een gewoon goede zorgpolis die matcht met jouw specifieke zorg-wensen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Eetapparaat? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel via deze online vergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Super eenvoudig, via het stappenplan hieronder:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura & restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Lenzen en brillen en bijv. gebit
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle mogelijke verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Download de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de relatietherapie vergoedingen 2023. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Relatietherapie

Het concept eigen risico de vergoeding die je jaarlijks moet inleggen in de situatie dat je zorgkosten maakt. In 2023 ligt dit op €385. Gaan de vergoedingen van Relatietherapie ten koste van het eigen risico? Het betreft zeer bijzondere kwesties / therapieën. Deze bijzondere ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen download je de overeenkomst / polisblad. De gegevens vind je online (website maatschappij), of vraag je op bij de servicemedewerkers van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste ingreep inbegrepen in jouw basisverzekering? Dan voldoe je in de regel een deel van de zorg (€385) via het eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? In dat geval vragen verzekeraars doorgaans niet een bijdrage uit het eigen risico. Lees nu verder over: De Friesland dekking.