Loading...

Zorgverzekering Psychologische zorg Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. In ruil voor een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een uniek zorgpakket van bijv. CZ, Menzis, VGZ, FBTO, OHRA of Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Iedereen wil goede zorg ontvangen. Veel Hollanders moeten hebben specialistische zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met psychologische zorg. Nieuwsgierig of (de kosten omtrent) psychologische zorg wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Zodra je een andere zorgpolis regelt, is het slim om alle aanvullende dekkingen te bekijken rondom gebruikelijke ingrepen en geneeswijzen. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van jouw verzekeraar (Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg) lees je er alles over. Elk jaar veranderen de keuzes, declaraties en modules van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen psychologische zorg 2023

Iedere verzekering heeft een wettelijk verplichte basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Zo ben je altijd verzekerd voor zaken als Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg maar ook Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Echter, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Psychologische zorg vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij switchen naar inTwente of Ohra? Bekijk dan grondig de voorwaarden m.b.t. dit thema. Onze eigen polis-vergelijker helpt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor psychologische zorg. Je treft hier ook meer info over De Mortel, Julianadorp, Oudkarspel, Wehe-den Hoorn.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een persoonlijke verzekering, die rijmt met jouw eigen zorg-wensen? Relevant voor Vergoedingen Diëtist? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig door gebruik te maken van internet. Welke stappen moet ik volgen? Zonder moeite, via het stappenplan hieronder:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en gebit
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de opties voor verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de voorwaarden van de polis en let specifiek op de psychologische zorg vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Psychologische zorg

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Gaan de vergoedingen van Psychologische zorg van de eigen bijdrage af? We praten over nogal bijzondere kwesties / behandelingen. Deze niet-standaard behandeling kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen check je het actuele polisblad. De gegevens kan je downloaden via internet (bij de assuradeur), of vraag het de de helpdesk van de verzekeringsmaatschappij. Staat je behandeling in het basispakket? Dan vergoed jij doorgaans het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In dat geval geldt er gewoonlijk geen eigen stukje uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: ZorgDirect december 2022.