Loading...

Zorgverzekering Prothetische voorzieningen Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgpolis moet iedereen zelf regelen. Mede door een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een betrouwbaar zorgpakket van verzekeraars als VGZ, CZ, FBTO, Menzis, Achmea en Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Ieder persoon wil de beste zorg. Veel Hollanders benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel prothetische voorzieningen. Benieuwd of (de tarieven voor) prothetische voorzieningen wordt betaald uit de zorgverzekering? Op het moment dat jij een andere zorgpolis afsluit, is het aan te raden aanvullende dekkingen te analyseren met betrekking tot reguliere operaties en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de kleine letters van jouw polis (Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA) kan je er alles over lezen. Elk nieuw jaar wijzigen de modules, tarieven en dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen prothetische voorzieningen 2023

Jouw polis beslaat een zogenaamde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij alle maatschappijen hetzelfde. Op die manier ben je standaard verzekerd voor zaken als Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie maar ook Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis. Belangrijk: wat is de huidige status van zorgverzekering Prothetische voorzieningen vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Direct een andere polis te nemen bij CZ en Salland? Lees dan goed de condities op het gebied van deze situatie. De vergelijker hieronder kan je helpen bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor prothetische voorzieningen. Lees handige informatie over De Klomp, Jisp, Ouderkerk aan de Amstel, Watergang.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een gewoon goede zorgpolis die aansluit op je speciale zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Dekensteun? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel aan de hand van internet. Hoe werkt het? Binnen 5 minuten, via ons stappenplan:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Buitenlanddekking en tandheelkunde
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg het polisblad, en geef extra aandacht aan de prothetische voorzieningen vergoedingen 2023. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Prothetische voorzieningen

Eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in het geval je zorgkosten maakt. In 2023 ligt dit op €385. Gaan kosten rondom Prothetische voorzieningen ten koste van het eigen risico? Het betreft tamelijk unieke kwesties / behandelingen. Deze bijzondere ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Hiervoor download je de overeenkomst / polisblad. Deze kan je downloaden via je online account bij de verzekeraar, of vraag het de de servicemedewerkers van de verzekeraar. Zit de gewenste opname in de algemene basisdekking? In die situatie voldoe je in de regel zelf een klein gedeelte (€385) uit je eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij geldt er gewoonlijk geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bezoek ook de pagina over: UMC Zorgverzekering december 2022.