Loading...

Zorgverzekering Preventieve Mondzorg Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Op basis van een vastgestelde financiële vergoeding, krijg jij een uniek zorgpakket van o.a. Achmea, CZ, VGZ, FBTO, Menzis of Interpolis, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Iedereen wil de beste zorg. En veel mensen benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel preventieve mondzorg. Achterhalen of (behandelingen rondom) preventieve mondzorg ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? In het geval jij een actuele zorgpolis kiest, is het onmisbaar aanvullende dekkingen te inventariseren rondom gebruikelijke behandelingen en medicijnen. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de voorwaarden van jouw verzekeraar (Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum) lees je er alles over. Elk nieuw jaar muteren de modules, tarieven en dekkingen van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen preventieve mondzorg 2023

Elke zorgverzekering bestaat uit een zogenaamde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar overeenkomstig. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie en Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Belangrijk: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Preventieve Mondzorg vergoeding 2023? Is dit ook geregeld in dit pakket? Meteen een polis afsluiten bij Delta Lloyd en Pro Life? Check dan goed de condities rondom dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina ondersteunt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor preventieve mondzorg. Lees specifieke info op pagina’s als De Heen, Jannum, Oudemirdum, Warten.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een gewoon goede zorgpolis die in lijn is met je unieke zorgvragen? Onder ander voor Vergoedingen EHBO-cursus? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker met behulp van de online tool. Wat komt daar bij kijken? Heel eenvoudig, aan de hand van de volgende tips en adviezen:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en orthodontie
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Check de voorwaarden van de polis en controleer de preventieve mondzorg vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Preventieve Mondzorg

Jouw eigen risico is de vergoeding die jij zelf altijd zal bijdragen als je gebruik maakt van het pakket. In 2023 ligt dit op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Preventieve Mondzorg van de eigen bijdrage af? Het gaat hier om tamelijk individuele aangelegenheden / behandelwijzen. Deze specifieke zorg zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Daarvoor raadpleeg je het geldige polisblad. De polis tref je via je online account bij de verzekeraar, of contacteer de servicemedewerkers van de zorgverzekeraar. Vind je ze therapie in de algemene basisdekking? In zo’n case compenseer jij doorgaans zelf een klein gedeelte (€385) via het eigen risico. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In dat geval geldt er doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: PNOZorg november 2022.