Loading...

Zorgverzekering Preventie voor reizen naar het buitenland Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. In ruil voor een vaste premie per maand, kun je gebruik maken van een uniek zorgpakket van onder andere VGZ, FBTO, CZ, Achmea, OHRA en Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. Veel consumenten moeten hebben specialistische zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om preventie voor reizen naar het buitenland. Achterhalen of (behandelingen rondom) preventie voor reizen naar het buitenland wordt betaald uit de zorgverzekering? In het geval jij een actuele zorgpolis afsluit, is het onmisbaar je aanvullende dekkingen te bekijken ten aanzien van veel voorkomende behandelingen en geneesmethoden. Hoe zit het met de declaraties? In de polis-beschrijvingen van jouw verzekeraar (Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden) kan je er alles over lezen. Elke 12 maanden wisselen de vergoedingen en voorwaarden van de assuradeurs.

Vergoedingen preventie voor reizen naar het buitenland 2023

Iedere zorgverzekering biedt allereerst een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij alle maatschappijen overeenkomstig. Op die manier ben je altijd verzekerd voor zaken als Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie en Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts. Let op: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Preventie voor reizen naar het buitenland vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Meteen switchen naar inTwente en ZieZo? Bekijk dan kritisch de kleine letters ten aanzien van dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina begeleidt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor preventie voor reizen naar het buitenland. Bekijk vergoedingen in o.a. De Glind, Ittervoort, Oudehaske, Warns.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die rijmt met je speciale zorg-nood? Relevant voor Vergoedingen Cosmetische chirurgie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker aan de hand van deze online vergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Heel simpel, middels de volgende tips en adviezen:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Lenzen en brillen of tandarts
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de voorwaarden van de polis en let specifiek op de preventie voor reizen naar het buitenland vergoedingen 2023. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Preventie voor reizen naar het buitenland

Eigen risico is de vergoeding die je jaarlijks moet inleggen in de situatie dat je iets uit je basispakket gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Gaan tarieven m.b.t. Preventie voor reizen naar het buitenland van mijn eigen risico af? Het betreft zeer specifieke kwesties / therapieën. Deze niet-standaard ingreep zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Hiervoor doorzoek de overeenkomst / polisblad. Dit raadpleeg je online (website maatschappij), of neem contact op met de helpdesk van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste behandeling wel in de basisdekking? In zo’n case vergoed jij in de regel de eerste €385 aan de hand van een eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In dat geval is er gewoonlijk niet een bijdrage uit het eigen risico. Lees nu verder over: ONVZ december 2022.