Loading...

Zorgverzekering Periodieke controle Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. In ruil voor een vastgestelde financiële vergoeding, krijg jij een uitgebreid zorgpakket van verzekeraars als Achmea, Menzis, CZ, FBTO, VGZ of Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Elke Nederlander wil de beste zorg. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Bijvoorbeeld rondom periodieke controle. Wil jij weten of (de kosten omtrent) periodieke controle ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Zodra je een actuele zorgpolis afsluit, is het aan te raden aanvullende dekkingen te checken ten aanzien van reguliere operaties en medicijnen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum) vind je het antwoord. Elke 12 maanden muteren de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen periodieke controle 2022

Jouw zorgverzekering biedt allereerst een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Ergotherapie, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg en natuurlijk Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts. Let op: wat moet ik weten over zorgverzekering Periodieke controle vergoeding 2022? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Meteen overstappen naar bijvoorbeeld Delta Lloyd en Ohra? Check dan nauwkeurig de regels m.b.t. deze situatie. Onze eigen polis-vergelijker kan je helpen bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor periodieke controle. Bekijk vergoedingen in o.a. Creil, Idaerd, Otterlo, Waddinxveen.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een klantvriendelijke verzekeraar die aansluit op je unieke zorgvragen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Camouflagetherapie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig via internet. Hoe gaat dat in z’n werk?Heel simpel, middels ons stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysio of gebit
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. In het volgende scherm check je alle beschikbare verzekeraars. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg de voorwaarden van de polis en let specifiek op de periodieke controle vergoedingen 2022. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Periodieke controle

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je gebruik maakt van het pakket. In 2022 ligt dit op €385. Gaan kosten rondom Periodieke controle van de eigen bijdrage af? Het betreft redelijk unieke onderwerpen / therapieën. Deze specifieke zorg gaat mogelijk van jouw eigen risico af. In dit geval download je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De polis vind je via internet (bij de assuradeur), of raadpleeg de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste behandeling in de algemene basisdekking? In zo’n case vergoed jij meestal het eerste deel (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? Dan geldt er meestal geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: AnderZorg augustus 2022.