Loading...

Zorgverzekering Orthodontie vanaf 18 jaar Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Aan de hand van een vastgestelde financiële vergoeding, krijg jij een betrouwbaar zorgpakket van bedrijven als OHRA, FBTO, Achmea, Menzis, CZ en Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Ieder mens wil de beste zorg. Veel patiënten moeten ook extra behandelingen hebben. Voor jou heeft dat misschien te maken met orthodontie vanaf 18 jaar. Wil jij weten of (de kosten omtrent) orthodontie vanaf 18 jaar wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Op het moment dat jij een vernieuwde zorgverzekering regelt, is het goed om aanvullende dekkingen te inventariseren rondom reguliere medische behandelingen en medicijnen. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA) vind je het antwoord. Elk nieuw jaar veranderen de modules, tarieven en dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen orthodontie vanaf 18 jaar 2023

Jouw verzekeringsmaatschappij beslaat een zogenoemde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar overeenkomstig. Daarmee ben je gedekt voor o.a. Ergotherapie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie maar ook Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen. Belangrijk: wat is de huidige status van zorgverzekering Orthodontie vanaf 18 jaar vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Bezig met een polis afsluiten bij De Friesland en PMA? Doorzoek dan kritisch de kleine letters rondom dit onderwerp. De onderstaande vergelijker begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor orthodontie vanaf 18 jaar. Raadpleeg hiervoor ook Burum, Horst, Opeinde, Vroomshoop.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een klantvriendelijke verzekeraar die matcht met jouw eigen zorg-wensen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Blindentaststok? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel aan de hand van de online tool. Welke stappen moet ik volgen? Zonder moeite, via het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie of natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysiotherapie en bijv. mond/tand
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de opties voor verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Download de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de orthodontie vanaf 18 jaar vergoedingen 2023. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Orthodontie vanaf 18 jaar

Jouw eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in de situatie dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Gaan de vergoedingen van Orthodontie vanaf 18 jaar ten koste van het eigen risico? Dit zijn zeer bijzondere kwesties / behandelingen. Deze unieke ingreep zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Om dit te achterhalen raadpleeg je het actuele polisblad. Dit document kan je downloaden via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de helpdesk van jouw verzekeringskantoor. Staat je therapie in de algemene basisdekking? In zo’n case compenseer jij vaak zelf een klein gedeelte (€385) door de eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? Dan is er gewoonlijk geen eigen risico! Bekijk ook alles over: ONVZ oversluiten.