Loading...

Zorgverzekering Ontharing Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Aan de hand van vooraf bepaalde poliskosten, mag je aanspraak maken op een betrouwbaar zorgpakket van bijvoorbeeld Menzis, CZ, FBTO, VGZ, OHRA of Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Ieder mens kan deskundige zorg krijgen. En veel mensen moeten hebben specialistische zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met ontharing. Achterhalen of (de kosten omtrent) ontharing wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Wanneer je een andere zorgpolis regelt, is het slim om aanvullende dekkingen te analyseren ten aanzien van veel voorkomende behandelingen en medicijnen. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij (Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured) wordt dit duidelijk uitgelegd. Ieder jaar wisselen de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen ontharing 2022

Elke verzekering heeft een zogenoemde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Op die manier ben je altijd verzekerd voor o.a. Dieetadvies, Ergotherapie, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg maar ook Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter, hoe zit het met zorgverzekering Ontharing vergoeding 2022? Is dit ook geregeld in dit pakket? Bezig met switchen naar Besured en United Consumers? Lees dan goed de kleine letters m.b.t. deze situatie. De zorgvergelijker op deze pagina kan je helpen bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor ontharing. Open ook onze pagina over Buinen, Hoogeveen, Oosterstreek, Voorschoten.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een gewoon goede zorgpolis die rijmt met jouw specifieke zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Beeldtelefoon of teksttelefoon? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker door gebruik te maken van deze online vergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Heel simpel, met het stappenplan hieronder:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en bijv. mond/tand
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle beschikbare verzekeraars. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check de polisvoorwaarden en bekijk de ontharing vergoedingen 2022. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Ontharing

Eigen risico is de vergoeding die je zelf moet betalen als je zorgkosten maakt. In 2022 ligt dit op €385. Gaan kosten rondom Ontharing van de eigen bijdrage af? Het betreft redelijk specifieke aangelegenheden / behandelwijzen. Deze niet-standaard ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Hiervoor check je het geldige polisblad. Deze kan je downloaden online (website maatschappij), of vraag het de de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Vind je ze behandeling inbegrepen in jouw basisverzekering? In zo’n case vergoed jij vaak het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij geldt er meestal geen eigen risico! Lees nu verder over: CZ oversluiten.