Loading...

Zorgverzekering Medische zorg in het buitenland Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgverzekering is in ons land een must. Uitgaande van een vastgestelde financiële vergoeding, kan jij profiteren van een betrouwbaar zorgpakket van bedrijven als FBTO, Achmea, OHRA, Menzis, CZ of Univé, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Ieder persoon kan deskundige zorg krijgen. Veel Hollanders moeten hebben specialistische zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om medische zorg in het buitenland. Benieuwd of (behandelingen rondom) medische zorg in het buitenland wordt betaald uit de zorgverzekering? Op het moment dat jij een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te bekijken met betrekking tot gangbare medische behandelingen en therapieën. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-regels van de verzekeringsmaatschappij (Anderzorg, HEMA, Promovendum, Besured) vind je het antwoord. Ieder jaar wijzigen de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen medische zorg in het buitenland 2023

Iedere polis beslaat een belangrijke basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Zo ben je standaard verzekerd voor kostenposten zoals Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg maar ook Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis. Let op: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Medische zorg in het buitenland vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Meteen oversluiten naar Besured of ZorgDirect? Doorzoek dan nauwkeurig de kleine letters rondom deze situatie. De zorgvergelijker op deze pagina helpt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor medische zorg in het buitenland. Of lees meer over Bovenkarspel, Hilaard, Oisterwijk, Ven-Zelderheide.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een klantvriendelijke verzekeraar die matcht met jouw specifieke zorgvragen? Relevant voor Vergoedingen Algemene check-up? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel via de online tool. Hoe werkt het? Zonder moeite, met de volgende tips en adviezen:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura of restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysiotherapie of tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle beschikbare verzekeraars. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de kleine lettertjes en controleer de medische zorg in het buitenland vergoedingen 2023. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico Medische zorg in het buitenland

Eigen risico is de minimale kosten die je zelf moet betalen in de situatie dat je zorgkosten maakt. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Medische zorg in het buitenland van mijn eigen risico af? We praten over aanmerkelijk individuele kwesties / behandelingen. Deze niet-standaard behandeling kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen raadpleeg je de overeenkomst / polisblad. Dit kan je downloaden online (website maatschappij), of neem contact op met de helpdesk van de zorgverzekeraar. Staat je ingreep inbegrepen in jouw basisverzekering? In die situatie voldoe je meestal een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij is er doorgaans niet een bijdrage uit het eigen risico. Lees nu verder over: Besured afsluiten.