Loading...

Zorgverzekering Mantelzorg Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. Op basis van vooraf bepaalde poliskosten, heb je recht op een betrouwbaar zorgpakket van o.a. FBTO, Achmea, Menzis, VGZ, OHRA en Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Ieder mens wil goede zorg ontvangen. Veel consumenten moeten ook extra behandelingen hebben. Bijvoorbeeld rondom mantelzorg. Achterhalen of (alle onkosten voor) mantelzorg wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering regelt, is het verstandig om alle aanvullende dekkingen te bekijken t.a.v. gebruikelijke ingrepen en therapieën. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-beschrijvingen van de verzekeringsmaatschappij (Promovendum, Besured, HEMA, Anderzorg) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk nieuw jaar muteren de modules, tarieven en dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen mantelzorg 2022

Jouw zorgverzekering beslaat een belangrijke basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij alle maatschappijen gelijk. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor o.a. Dieetadvies, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg of Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter, wat is de huidige status van zorgverzekering Mantelzorg vergoeding 2022? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Meteen een polis afsluiten bij Menzis of Promovendum? Bekijk dan kritisch de condities op het gebied van dit onderwerp. Onze eigen polis-vergelijker ondersteunt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor mantelzorg. Navigeer meteen naar Bornwird, Heythuysen, Oegstgeest, Vegelinsoord.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een gewoon goede zorgpolis die aansluit op jouw eigen zorgvragen? Denk dan aan Vergoedingen Abortus? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel met behulp van internet. Hoe gaat dat in z’n werk?Zonder moeite, middels het stappenplan hieronder:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysio en bijv. tandarts
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Download het polisblad, en bekijk de mantelzorg vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Mantelzorg

Het concept eigen risico de minimale kosten die jaarlijks moet worden bijgelegd als je zorgkosten maakt. In 2022 is dit €385. Gaan tarieven m.b.t. Mantelzorg van de eigen bijdrage af? Het betreft betrekkelijk specifieke aangelegenheden / therapieën. Deze niet-standaard zorg vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Daarvoor doorzoek de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit document tref je op de website van de verzekeraar, of neem contact op met de helpdesk van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste ingreep in de algemene basisdekking? In dat geval betaal je doorgaans het eerste deel (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In deze situatie is er doorgaans geen eigen risico! Bezoek ook de pagina over: VvAA vergelijken.