Loading...

Zorgverzekering Logopedie Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is in ons land een must. Mede door een vaste premie per maand, heb je recht op een uitgebreid zorgpakket van bijvoorbeeld OHRA, FBTO, Achmea, Menzis, VGZ en Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Ieder mens wil de beste zorg. En veel mensen moeten hebben specialistische zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om logopedie. Wil jij weten of (de kosten omtrent) logopedie wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een andere zorgpolis afsluit, is het verstandig om alle aanvullende dekkingen te analyseren t.a.v. gangbare medische behandelingen en medicijnen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-regels van jouw verzekeraar (Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum) lees je er alles over. Elk nieuw jaar veranderen de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen logopedie 2023

Jouw polis biedt allereerst een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Daarmee ben je altijd verzekerd voor mogelijke kosten als Ergotherapie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie en Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maar, wat moet ik weten over zorgverzekering Logopedie vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij oversluiten naar Ditzo of Pro Life? Lees dan nauwkeurig de voorwaarden op het gebied van deze situatie. De vergelijker hieronder kan je helpen bij het vinden van de beste zorgverzekering voor logopedie. Lees nu ook meer info over Boijl, Herpen, Numansdorp, Varik.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een klantvriendelijke verzekeraar die aansluit op jouw eigen zorgvragen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Zorg voor houding en beweging? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker aan de hand van de zorgvergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Binnen 5 minuten, aan de hand van de volgende handleiding:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking en tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Raadpleeg de voorwaarden van de polis en let specifiek op de logopedie vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Logopedie

Het eigen risico is het zorgbedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je zorgkosten maakt. In 2023 ligt dit op €385. Gaan de vergoedingen van Logopedie van mijn eigen risico af? We praten over redelijk specifieke aangelegenheden / behandelingen. Deze specifieke behandeling vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. In dit geval raadpleeg je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit document raadpleeg je via internet (bij de assuradeur), of raadpleeg de klantenservice van de verzekeringsmaatschappij. Zit deze opname wel in de basisdekking? In dat geval voldoe je in de regel het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Dan geldt er doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Lees nu verder over: OHRA vergelijken.