Loading...

Zorgverzekering Leefstijladvies Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgpolis moet iedereen zelf regelen. Aan de hand van vooraf bepaalde poliskosten, heb je recht op een speciaal zorgpakket van o.a. FBTO, Menzis, CZ, VGZ, OHRA of Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. En veel mensen benodigen daarnaast extra zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om leefstijladvies. Wil jij weten of (de tarieven voor) leefstijladvies wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Op het moment dat jij een vernieuwde zorgverzekering afsluit, is het verstandig om je aanvullende dekkingen te analyseren t.a.v. reguliere medische behandelingen en geneeswijzen. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured) kan je er alles over lezen. Elke 12 maanden wijzigen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen leefstijladvies 2022

Uw verzekeringsmaatschappij heeft een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders overeenkomstig. Zo heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Dieetadvies, Logopedie, Wijkverpleging, Ergotherapie en natuurlijk Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek. Alleen, wat is de huidige status van zorgverzekering Leefstijladvies vergoeding 2022? Is dit ook geregeld in dit pakket? Direct switchen naar Ditzo en UMC Zorgverzekering? Doorzoek dan grondig de voorwaarden op het gebied van deze behandelingen. De onderstaande vergelijker begeleidt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor leefstijladvies. Lees specifieke info op pagina’s als Blokzijl, Hendrik-Ido-Ambacht, Noordwijk, Usquert.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die matcht met jouw eigen zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Zaad (semen en sperma) invriezen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel met behulp van de zorgvergelijker. Hoe werkt het? Zonder moeite, aan de hand van de volgende tips en adviezen:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysio of mond/tand
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ziet nu alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de kleine lettertjes en bekijk de leefstijladvies vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Leefstijladvies

Eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in het geval je zorgkosten maakt. In 2022 bedraagt dit €385. Gaan kosten rondom Leefstijladvies van mijn eigen risico af? We praten over zeer bijzondere onderwerpen / behandelingen. Deze specifieke zorg zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. In dit geval download je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit kan je downloaden via internet (bij de assuradeur), of vraag het de de helpdesk van jouw verzekeringskantoor. Zit deze behandeling in het basispakket? In die situatie voldoe je meestal het eerste deel (€385) via het eigen risico. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In dat geval eisen verzekeringen in de regel geen eigen risico! Check nu direct details over: FBTO vergelijken.