Loading...

Zorgverzekering Kraamzorg Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgpolis moet iedereen zelf regelen. In ruil voor een vaste premie per maand, kan jij profiteren van een speciaal zorgpakket van onder andere CZ, FBTO, Menzis, VGZ, Achmea en Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Ieder mens wil de beste zorg. En veel mensen hebben specifieke behoeftes. In dit geval misschien wel kraamzorg. Achterhalen of (de tarieven voor) kraamzorg wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een andere zorgpolis neemt, is het aan te raden de aanvullende dekkingen te inventariseren met betrekking tot gebruikelijke ingrepen en geneesmethoden. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-beschrijvingen van de betreffende zorgverzekering (Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured) vind je het antwoord. Ieder jaar veranderen de modules, tarieven en dekkingen van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen kraamzorg 2023

Iedere verzekeringsmaatschappij heeft een zogenaamde basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen identiek. Zo ben je gedekt voor mogelijke kosten als Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging en Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Maar, hoe zit het met zorgverzekering Kraamzorg vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Bezig met overstappen naar bijvoorbeeld Avéro Achmea en Pro Life? Check dan goed de voorwaarden m.b.t. deze situatie. Onze eigen polis-vergelijker helpt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor kraamzorg. Navigeer meteen naar Bilthoven, Heinenoord, Nisse, Uffelte.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een klantvriendelijke verzekeraar die aansluit op jouw specifieke zorg-wensen? Relevant voor Vergoedingen Voetzorg? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel door gebruik te maken van internet. Wat komt daar bij kijken? Super eenvoudig, middels de volgende tips en adviezen:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking en bijv. gebit
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Raadpleeg het polisblad, en controleer de kraamzorg vergoedingen 2023. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico Kraamzorg

Het concept eigen risico het zorgbedrag dat je jaarlijks moet inleggen in de situatie dat je zorgkosten maakt. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan kosten rondom Kraamzorg van mijn eigen risico af? Dit zijn zeer unieke thema’s / behandelingen. Deze niet-standaard zorg kan ten koste gaan van het eigen risico. Hiervoor doorzoek de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit raadpleeg je online (website maatschappij), of vraag het de de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste therapie inbegrepen in jouw basisverzekering? In zo’n case compenseer jij in de regel de eerste €385 via het eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? Hierbij eisen verzekeringen in de regel geen eigen risico! Lees nu verder over: VGZ ziektekostenverzekering.