Loading...

Zorgverzekering Kraamzorg uit de Basisverzekering Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Aan de hand van een bepaald maandtarief, heb je recht op een uitgebreid zorgpakket van bijvoorbeeld Achmea, FBTO, VGZ, CZ, OHRA en Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. Veel Hollanders hebben specifieke behoeftes. Bijvoorbeeld rondom kraamzorg uit de basisverzekering. Wil jij weten of (behandelingen rondom) kraamzorg uit de basisverzekering wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering regelt, is het goed om je aanvullende dekkingen te inventariseren t.a.v. veel voorkomende medische behandelingen en therapieën. Hoe zit het met de declaraties? In de polis-regels van de betreffende zorgverzekering (Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Promovendum) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen kraamzorg uit de basisverzekering 2022

Jouw zorgverzekering heeft een zogenaamde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Zo ben je altijd verzekerd voor kostenposten zoals Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie en Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen. Let op: wat moet ik weten over zorgverzekering Kraamzorg uit de Basisverzekering vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij een andere polis te nemen bij De Friesland en PNOZorg? Lees dan nauwkeurig de voorwaarden rondom dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina ondersteunt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor kraamzorg uit de basisverzekering. Lees handige informatie over Bitgummole, Hekelingen, Nooitgedacht, Uitgeest.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een persoonlijke verzekering, die in lijn is met jouw specifieke zorg-wensen? Denk dan aan Vergoedingen Voorleesapparatuur? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel aan de hand van de online tool. Wat komt daar bij kijken? Heel simpel, met de volgende tips en adviezen:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking of tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je vergelijkt nu in een keer de af te sluiten verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Analyseer de voorwaarden van de polis en controleer de kraamzorg uit de basisverzekering vergoedingen 2022. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Kraamzorg uit de Basisverzekering

Eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen in het geval je iets uit je basispakket gebruikt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan kosten rondom Kraamzorg uit de Basisverzekering van mijn eigen risico af? We praten over tamelijk bijzondere kwesties / therapieën. Deze specifieke behandeling zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. In dit geval download je het actuele polisblad. Deze raadpleeg je op de website van de verzekeraar, of raadpleeg de klantenservice van jouw verzekeringskantoor. Zit deze behandeling inbegrepen in jouw basisverzekering? Dan betaal je doorgaans een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? Dan geldt er gewoonlijk geen eigen stukje uit het eigen risico. Lees nu verder over: ZieZo ziektekostenverzekering.