Loading...

Zorgverzekering Kraamzorg thuis Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Mede door een bepaald maandtarief, krijg jij een betrouwbaar zorgpakket van verzekeraars als VGZ, OHRA, Menzis, Achmea, FBTO of Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. En veel mensen moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om kraamzorg thuis. Nieuwsgierig of (de kosten omtrent) kraamzorg thuis wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Zodra je een nieuwe zorgverzekering neemt, is het aan te raden aanvullende dekkingen te inventariseren t.a.v. veel voorkomende behandelingen en geneesmethoden. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-regels van de verzekeringsmaatschappij (HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured) wordt dit duidelijk uitgelegd. Ieder jaar muteren de modules, tarieven en dekkingen van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen kraamzorg thuis 2022

Jouw zorgverzekering biedt allereerst een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij alle maatschappijen gelijk. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie en Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Alleen, wat is de huidige status van zorgverzekering Kraamzorg thuis vergoeding 2022? Is dit ook geregeld in dit pakket? Overweeg jij overstappen naar bijvoorbeeld HEMA of VGZ? Doorzoek dan nauwkeurig de regels rondom deze situatie. De onderstaande vergelijker helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor kraamzorg thuis. Je treft hier ook meer info over Bitgum, Heino, Noardburgum, Uitdam.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een klantvriendelijke verzekeraar die in lijn is met jouw specifieke zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Voorbehoedsmiddelen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker met behulp van internet. Welke stappen moet ik volgen? Super eenvoudig, aan de hand van het stappenplan hieronder:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en bijv. mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ziet nu alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Download de kleine lettertjes en bekijk de kraamzorg thuis vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Kraamzorg thuis

Eigen risico is het bedrag dat je jaarlijks moet inleggen wanneer je gebruik maakt van het pakket. In 2022 ligt dit op €385. Gaan de vergoedingen van Kraamzorg thuis ten koste van het eigen risico? We praten over betrekkelijk specifieke onderwerpen / behandelwijzen. Deze niet-standaard zorg zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Daarvoor check je het geldige polisblad. De polis kan je downloaden online (website maatschappij), of vraag je op bij de klantenservice van de verzekeraar. Vind je ze behandeling in het basispakket? In die situatie betaal je doorgaans een deel van de zorg (€385) via het eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? In deze situatie vragen verzekeraars doorgaans geen eigen stukje uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: Zekur ziektekostenverzekering.