Loading...

Zorgverzekering Kortdurend gebruik van hulpmiddelen Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Mede door een bepaald maandtarief, mag je aanspraak maken op een uniek zorgpakket van verzekeraars als CZ, FBTO, VGZ, OHRA, Achmea en Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Ieder persoon wil de beste zorg. En veel mensen moeten hebben specialistische zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om kortdurend gebruik van hulpmiddelen. Benieuwd of (behandelingen rondom) kortdurend gebruik van hulpmiddelen wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Op het moment dat jij een actuele zorgpolis regelt, is het slim om je aanvullende dekkingen te checken t.a.v. reguliere operaties en medicijnen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de kleine letters van jouw verzekeraar (Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, Anderzorg) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk nieuw jaar veranderen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen kortdurend gebruik van hulpmiddelen 2023

Uw zorgverzekering beslaat een zogenoemde basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Op die manier ben je altijd verzekerd voor o.a. Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg of Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Belangrijk: wat moet ik weten over zorgverzekering Kortdurend gebruik van hulpmiddelen vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij overstappen naar bijvoorbeeld C4Me of ZorgDirect? Check dan nauwkeurig de regels ten aanzien van dit onderwerp. Onze eigen polis-vergelijker ondersteunt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor kortdurend gebruik van hulpmiddelen. Lees specifieke info op pagina’s als Biezenmortel, Heiligerlee, Nijverdal, Uden.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een gewoon goede zorgpolis die rijmt met je speciale zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Vlokkentest? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel via deze online vergelijker. Welke stappen moet ik volgen? Binnen 5 minuten, via ons stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysio en bijv. tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu de opties voor verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Check de voorwaarden van de polis en let specifiek op de kortdurend gebruik van hulpmiddelen vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Kortdurend gebruik van hulpmiddelen

Jouw eigen risico is de vergoeding die je zelf moet betalen in het geval je zorgkosten maakt. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Kortdurend gebruik van hulpmiddelen van mijn eigen risico af? Het betreft tamelijk bijzondere kwesties / therapieën. Deze bijzondere ingreep zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Daarvoor check je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit tref je op de website van de verzekeraar, of raadpleeg de servicemedewerkers van jouw verzekeringskantoor. Zit de gewenste ingreep in het basispakket? In die situatie voldoe je vaak een deel van de zorg (€385) uit je eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij eisen verzekeringen meestal geen eigen risico! Bekijk ook alles over: United Consumers ziektekostenverzekering.