Loading...

Zorgverzekering Kies Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is in ons land een must. Mede door een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een speciaal zorgpakket van aanbieders als Achmea, CZ, OHRA, FBTO, VGZ of United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. En veel mensen benodigen daarnaast extra zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met kies. Wil jij weten of (de tarieven voor) kies ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? In het geval jij een andere zorgpolis afsluit, is het slim om aanvullende dekkingen te checken met betrekking tot veel voorkomende medische behandelingen en therapieën. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-beschrijvingen van jouw verzekeraar (HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum) kan je er alles over lezen. Elk jaar wijzigen de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen kies 2022

Uw verzekering heeft een belangrijke basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij alle maatschappijen hetzelfde. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Dieetadvies of Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen. Alleen, hoe zit het met zorgverzekering Kies vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Meteen switchen naar Besured of Univé? Lees dan goed de regels rondom dit onderwerp. De onderstaande vergelijker kan je helpen bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor kies. Navigeer meteen naar Beuningen, Hei- en Boeicop, Nijetrijne, Twisk.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een gewoon goede zorgpolis die rijmt met je unieke zorg-wensen? Denk dan aan Vergoedingen Verloskundige zorg en kraamzorg uit de aanvullende verzekering? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker aan de hand van deze online vergelijker. Hoe werkt het? Erg makkelijk, met de volgende tips en adviezen:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysiotherapie en bijv. tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Analyseer de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de kies vergoedingen 2022. Let met name op het eigen risico.

Eigen risico Kies

Jouw eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in de situatie dat je iets uit je basispakket gebruikt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Kies ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om aanmerkelijk individuele onderwerpen / behandelwijzen. Deze bijzondere behandeling gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Hiervoor download je het geldige polisblad. De polis vind je via je online account bij de verzekeraar, of vraag het de de klantenservice van de zorgverzekeraar. Zit deze opname in het basispakket? In die situatie voldoe je vaak een deel van de zorg (€385) via het eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? In dat geval vragen verzekeraars meestal geen eigen stukje uit het eigen risico. Lees nu verder over: OZF ziektekostenverzekering.