Loading...

Zorgverzekering IVF-behandeling Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Aan de hand van vooraf bepaalde poliskosten, heb je recht op een speciaal zorgpakket van bedrijven als Achmea, VGZ, OHRA, Menzis, FBTO en Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Iedereen wil de beste zorg. Veel patiënten benodigen daarnaast extra zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met ivf-behandeling. Nieuwsgierig of (behandelingen rondom) ivf-behandeling wordt vergoed binnen de zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering neemt, is het slim om alle aanvullende dekkingen te inventariseren met betrekking tot reguliere behandelingen en geneesmethoden. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-regels van de betreffende zorgverzekering (Besured, HEMA, Anderzorg, Promovendum) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk jaar wisselen de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen ivf-behandeling 2023

Jouw polis bestaat uit een zogenoemde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij elk van de aanbieders hetzelfde. Daarmee ben je gedekt voor kostenposten zoals Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg maar ook Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Let op: wat is de huidige status van zorgverzekering IVF-behandeling vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Overweeg jij oversluiten naar inTwente of OZF? Lees dan kritisch de kleine letters rondom dit thema. De onderstaande vergelijker begeleidt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor ivf-behandeling. Navigeer meteen naar Beringe, Heerjansdam, Nij Altoenae, Tripscompagnie.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een gewoon goede zorgpolis die in lijn is met je unieke zorgvragen? Denk dan aan Vergoedingen Vaccinaties voor reizen naar het buitenland? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel door gebruik te maken van deze online vergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Zonder moeite, middels het volgende stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en bijv. gebit
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Analyseer het polisblad, en bekijk de ivf-behandeling vergoedingen 2023. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico IVF-behandeling

Eigen risico is het zorgbedrag dat je jaarlijks moet inleggen in het geval je zorgkosten maakt. In 2023 ligt dit op €385. Gaat de tegemoetkoming voor IVF-behandeling van de eigen bijdrage af? Dit zijn aanmerkelijk specifieke aangelegenheden / behandelwijzen. Deze niet-standaard zorg zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. In dit geval check je het actuele polisblad. Dit document raadpleeg je via internet (bij de assuradeur), of vraag het de de helpdesk van de verzekeraar. Vind je ze ingreep in de algemene basisdekking? Dan betaal je doorgaans het eerste deel (€385) uit je eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij geldt er meestal geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: De Friesland ziektekostenverzekering.