Loading...

Zorgverzekering Iriscopie Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Op basis van een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een uniek zorgpakket van bijv. Achmea, OHRA, FBTO, CZ, Menzis en Interpolis, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Iedereen kan deskundige zorg krijgen. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Bijvoorbeeld rondom iriscopie. Achterhalen of (alle onkosten voor) iriscopie wordt betaald uit de zorgverzekering? Op het moment dat jij een nieuwe zorgverzekering neemt, is het aan te raden de aanvullende dekkingen te bekijken t.a.v. gebruikelijke medische behandelingen en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-beschrijvingen van jouw polis (Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden) kan je er alles over lezen. Ieder jaar muteren de modules, tarieven en dekkingen van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen iriscopie 2022

Elke polis biedt allereerst een zogenaamde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Zo ben je altijd verzekerd voor zaken als Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie en natuurlijk Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Echter, wat is de huidige status van zorgverzekering Iriscopie vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij een andere polis te nemen bij Menzis en Univé? Lees dan nauwkeurig de regels op het gebied van dit thema. De onderstaande vergelijker helpt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor iriscopie. Lees specifieke info op pagina’s als Berghem, Heerewaarden, Niftrik, Tricht.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een persoonlijke verzekering, die in lijn is met jouw eigen zorgvragen? Denk dan aan Vergoedingen Vaccinatie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Zonder moeite, middels ons stappenplan:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie en natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Lenzen en brillen of natuurlijk orthodontie
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je vergelijkt nu in een keer de opties voor verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Analyseer de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de iriscopie vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Iriscopie

Eigen risico is de vergoeding die je jaarlijks moet inleggen in de situatie dat je iets uit je basispakket gebruikt. In 2022 is dit €385. Gaan kosten rondom Iriscopie ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om redelijk specifieke aangelegenheden / therapieën. Deze unieke ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Hiervoor raadpleeg je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De gegevens kan je downloaden op de website van de verzekeraar, of neem contact op met de helpdesk van de zorgverzekeraar. Vind je ze therapie in het basispakket? In dat geval vergoed jij in de regel het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? Hierbij eisen verzekeringen doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: DSW ziektekostenverzekering.