Loading...

Zorgverzekering Implantologie Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. In ruil voor een bepaald maandtarief, kan jij profiteren van een betrouwbaar zorgpakket van bijv. OHRA, VGZ, FBTO, Menzis, Achmea of United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Elke Nederlander wil goede zorg ontvangen. Veel patiënten hebben specifieke behoeftes. In dit geval misschien wel implantologie. Achterhalen of (de tarieven voor) implantologie ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Wanneer je een vernieuwde zorgverzekering afsluit, is het slim om aanvullende dekkingen te analyseren t.a.v. gebruikelijke medische behandelingen en therapieën. Wat wordt wel en niet gedekt? In de kleine letters van de betreffende zorgverzekering (Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, Promovendum) vind je het antwoord. Ieder jaar muteren de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen implantologie 2023

Jouw verzekeringsmaatschappij bestaat uit een zogenoemde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Hiermee ben je gedekt voor o.a. Logopedie, Ergotherapie, Dieetadvies, Wijkverpleging maar ook Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen. Alleen, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Implantologie vergoeding 2023? Is dit ook geregeld in dit pakket? Overweeg jij oversluiten naar AnderZorg of ONVZ? Lees dan kritisch de condities ten aanzien van dit thema. De onderstaande vergelijker ondersteunt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor implantologie. Zie ook meer info over Benningbroek, Havelterberg, Nieuweroord, Tinallinge.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een klantvriendelijke verzekeraar die rijmt met je unieke zorgvragen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Toiletverhoger los? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel met behulp van deze online vergelijker. Welke stappen moet ik volgen? Super eenvoudig, via ons stappenplan:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Buitenlanddekking of natuurlijk gebit
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ontdekt nu de opties voor verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer de polisvoorwaarden en controleer de implantologie vergoedingen 2023. Let met name op het eigen risico.

Eigen risico Implantologie

Eigen risico is het zorgbedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je iets uit je basispakket gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Implantologie van mijn eigen risico af? Het betreft redelijk bijzondere thema’s / behandelingen. Deze specifieke ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Hiervoor check je het actuele polisblad. Dit vind je via internet (bij de assuradeur), of vraag het de de servicemedewerkers van jouw verzekeringskantoor. Zit de gewenste therapie wel in de basisdekking? In dat geval compenseer jij meestal het eerste deel (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In dat geval geldt er in de regel geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: ZieZo ziektekosten.