Loading...

Zorgverzekering Huishoudelijke hulp WMO Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Op basis van een vaste premie per maand, heb je recht op een speciaal zorgpakket van bedrijven als VGZ, CZ, Achmea, OHRA, FBTO en Bewuzt, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Iedereen wil de beste zorg. Veel consumenten moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om huishoudelijke hulp wmo. Benieuwd of (de kosten omtrent) huishoudelijke hulp wmo ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Wanneer je een vernieuwde zorgverzekering afsluit, is het slim om alle aanvullende dekkingen te bekijken rondom gangbare medische behandelingen en geneesmethoden. Wat wordt wel en niet gedekt? In de kleine letters van jouw verzekeraar (Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA) kan je er alles over lezen. Ieder jaar wijzigen de keuzes, declaraties en modules van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen huishoudelijke hulp wmo 2023

Iedere verzekering beslaat een zogenoemde basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders hetzelfde. Hiermee heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Logopedie en natuurlijk Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Let op: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Huishoudelijke hulp WMO vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Bezig met switchen naar inTwente en National Academic? Check dan kritisch de kleine letters m.b.t. dit thema. De vergelijker hieronder begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor huishoudelijke hulp wmo. Je treft hier ook meer info over Beilen, Harreveld, Nieuwe Pekela, Teteringen.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een klantvriendelijke verzekeraar die rijmt met jouw specifieke zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen TENS (pijnbestrijding)? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Hoe werkt het? Heel simpel, via het stappenplan hieronder:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en bijv. gebit
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Analyseer het polisblad, en let specifiek op de huishoudelijke hulp wmo vergoedingen 2023. Let met name op het eigen risico.

Eigen risico Huishoudelijke hulp WMO

Jouw eigen risico is de minimale kosten die je zelf moet betalen in de situatie dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Huishoudelijke hulp WMO ten koste van het eigen risico? Het betreft nogal specifieke aangelegenheden / behandelwijzen. Deze niet-standaard behandeling zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Om dit te achterhalen check je het actuele polisblad. De gegevens vind je via je online account bij de verzekeraar, of neem contact op met de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste therapie in de algemene basisdekking? Dan compenseer jij doorgaans een deel van de zorg (€385) via het eigen risico. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? Dan is er meestal geen eigen risico! Bezoek ook de pagina over: PMA ziektekosten.