Loading...

Zorgverzekering Herstel en balans Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Mede door een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een betrouwbaar zorgpakket van o.a. CZ, FBTO, OHRA, Menzis, VGZ en Interpolis, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Ieder mens heeft betrouwbare zorg nodig. Veel patiënten benodigen daarnaast extra zorg. Bijvoorbeeld rondom herstel en balans. Benieuwd of (de kosten omtrent) herstel en balans ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Op het moment dat jij een vernieuwde zorgverzekering afsluit, is het goed om de aanvullende dekkingen te bekijken met betrekking tot reguliere behandelingen en geneeswijzen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden) vind je het antwoord. Elk jaar muteren de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen herstel en balans 2022

Iedere zorgverzekering heeft een belangrijke basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Op die manier ben je altijd verzekerd voor kostenposten zoals Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies en Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar, wat is de huidige status van zorgverzekering Herstel en balans vergoeding 2022? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Bezig met oversluiten naar HEMA en Pro Life? Doorzoek dan nauwkeurig de kleine letters ten aanzien van dit thema. De zorgvergelijker op deze pagina ondersteunt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor herstel en balans. Lees nu ook meer info over Bears, Hantumhuizen, Nieuw- en Sint Joosland, Terband.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een klantvriendelijke verzekeraar die aansluit op jouw specifieke zorgbehoeftes? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Steunkousen en aan- en uittrekhulp? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Binnen 5 minuten, met de volgende handleiding:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Lenzen en brillen of natuurlijk mond/tand
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je vergelijkt nu in een keer de af te sluiten verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check het polisblad, en let specifiek op de herstel en balans vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Herstel en balans

Het eigen risico is de minimale kosten die jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je zorgkosten maakt. In 2022 ligt dit op €385. Gaan de vergoedingen van Herstel en balans ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om vrij unieke aangelegenheden / therapieën. Deze niet-standaard behandeling kan ten koste gaan van het eigen risico. In dit geval download je het geldige polisblad. Deze vind je online (website maatschappij), of contacteer de klantenservice van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste ingreep in de algemene basisdekking? In zo’n case betaal je vaak de eerste €385 aan de hand van een eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? Hierbij eisen verzekeringen meestal geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: Delta Lloyd ziektekosten.