Loading...

Zorgverzekering Glijplank Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Op basis van een vaste premie per maand, kun je gebruik maken van een speciaal zorgpakket van bedrijven als CZ, VGZ, Menzis, OHRA, Achmea en Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Elke Nederlander wil goede zorg ontvangen. Veel consumenten benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel glijplank. Benieuwd of (de kosten omtrent) glijplank ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te bekijken rondom veel voorkomende operaties en geneeswijzen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de voorwaarden van jouw verzekeraar (Anderzorg, Promovendum, Besured, HEMA) lees je er alles over. Elke 12 maanden muteren de vergoedingen en voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen glijplank 2023

Iedere verzekeringsmaatschappij biedt allereerst een zogenoemde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is voor iedereen identiek. Daarmee heb je altijd een goede dekking voor mogelijke kosten als Logopedie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg en Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis. Maar, wat moet ik weten over zorgverzekering Glijplank vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij een polis afsluiten bij Bewuzt en Zilveren Kruis? Lees dan kritisch de regels m.b.t. dit thema. De vergelijker hieronder ondersteunt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor glijplank. Lees specifieke info op pagina’s als Barchem, Hall, Niebert, Tegelen.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een gewoon goede zorgpolis die in lijn is met je unieke zorg-wensen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Spraakles? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig met behulp van de online tool. Wat komt daar bij kijken? Super eenvoudig, via de volgende handleiding:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Buitenlanddekking of natuurlijk mond/tand
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. In het volgende scherm check je de opties voor verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Check het polisblad, en geef extra aandacht aan de glijplank vergoedingen 2023. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Glijplank

Het eigen risico is de vergoeding die jij zelf altijd zal bijdragen in de situatie dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Glijplank ten koste van het eigen risico? Het betreft vrij individuele kwesties / behandelingen. Deze unieke zorg kan ten koste gaan van het eigen risico. Hiervoor raadpleeg je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Deze kan je downloaden via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de klantenservice van jouw verzekeringskantoor. Zit de gewenste opname in het basispakket? Dan compenseer jij in de regel de eerste €385 via het eigen risico. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? Hierbij geldt er doorgaans geen eigen stukje uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: ZorgDirect zorgpolis.