Loading...

Zorgverzekering GGZ met opname Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is in ons land een must. Op basis van een vastgestelde financiële vergoeding, kun je gebruik maken van een betrouwbaar zorgpakket van bijv. FBTO, VGZ, Achmea, OHRA, Menzis en Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Ieder mens heeft betrouwbare zorg nodig. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om ggz met opname. Benieuwd of (behandelingen rondom) ggz met opname wordt betaald uit de zorgverzekering? Op het moment dat jij een actuele zorgpolis kiest, is het verstandig om aanvullende dekkingen te bekijken met betrekking tot reguliere ingrepen en geneeswijzen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-beschrijvingen van jouw polis (Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, HEMA) kan je er alles over lezen. Ieder jaar wisselen de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen ggz met opname 2022

Jouw polis beslaat een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij alle maatschappijen gelijk. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie, Wijkverpleging of Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Belangrijk: hoe zit het met zorgverzekering GGZ met opname vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Direct switchen naar Ditzo of VGZ? Check dan nauwkeurig de condities ten aanzien van dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina ondersteunt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor ggz met opname. Bekijk vergoedingen in o.a. Banholt, Haghorst, Netterden, Taarlo.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een gewoon goede zorgpolis die rijmt met je speciale zorg-wensen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Sportgeneeskunde? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig via de online tool. Wat komt daar bij kijken? Erg makkelijk, met ons stappenplan:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of natuurlijk gebit
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Raadpleeg de voorwaarden van de polis en controleer de ggz met opname vergoedingen 2022. Let met name op het eigen risico.

Eigen risico GGZ met opname

Het concept eigen risico het zorgbedrag dat je zelf moet betalen als je gebruik maakt van het pakket. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan tarieven m.b.t. GGZ met opname ten koste van het eigen risico? Het betreft zeer bijzondere aangelegenheden / behandelingen. Deze niet-standaard behandeling gaat mogelijk van jouw eigen risico af. In dit geval doorzoek het geldige polisblad. Dit document raadpleeg je via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de klantenservice van de zorgverzekeraar. Zit deze behandeling in het basispakket? In zo’n case voldoe je meestal het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In dat geval eisen verzekeringen in de regel geen eigen risico! Bezoek ook de pagina over: ZieZo zorgpolis.