Loading...

Zorgverzekering Gehoorapparaten Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgverzekering is in ons land een must. In ruil voor een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een uitgebreid zorgpakket van aanbieders als Menzis, Achmea, OHRA, FBTO, CZ en Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Iedereen kan deskundige zorg krijgen. Veel consumenten hebben specifieke behoeftes. Voor jou heeft dat misschien te maken met gehoorapparaten. Achterhalen of (behandelingen rondom) gehoorapparaten wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een andere zorgpolis neemt, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te bekijken met betrekking tot gebruikelijke medische behandelingen en medicijnen. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de polis-beschrijvingen van jouw polis (Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden) lees je er alles over. Ieder jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen gehoorapparaten 2023

Uw polis beslaat een belangrijke basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Daarmee heb je altijd een goede dekking voor o.a. Dieetadvies, Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg maar ook Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist. Let op: hoe zit het met zorgverzekering Gehoorapparaten vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Overweeg jij switchen naar Avéro Achmea of ZorgDirect? Doorzoek dan kritisch de voorwaarden op het gebied van dit onderwerp. De vergelijker hieronder helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor gehoorapparaten. Lees handige informatie over Baflo, Haaksbergen, Nederhemert, Suawoude.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een verzekering op maat, die matcht met jouw eigen zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Spataderen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel met behulp van de zorgvergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Erg makkelijk, middels de volgende handleiding:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Alternatieve geneeswijzen of natuurlijk mond/tand
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. In het volgende scherm check je alle beschikbare verzekeraars. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg de kleine lettertjes en let specifiek op de gehoorapparaten vergoedingen 2023. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Gehoorapparaten

Jouw eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in het geval je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Gaan de vergoedingen van Gehoorapparaten van de eigen bijdrage af? We praten over redelijk specifieke thema’s / behandelingen. Deze unieke ingreep vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Hiervoor download je de overeenkomst / polisblad. De polis vind je via internet (bij de assuradeur), of vraag je op bij de ondersteuningsdienst van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste therapie wel in de basisdekking? Dan compenseer jij vaak de eerste €385 door de eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In dat geval is er doorgaans geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: PMA zorgpolis.