Loading...

Zorgverzekering Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. Uitgaande van een vaste premie per maand, mag je aanspraak maken op een uniek zorgpakket van o.a. Menzis, FBTO, Achmea, VGZ, CZ en United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Elke Nederlander wil goede zorg ontvangen. Veel consumenten hebben specifieke behoeftes. Bijvoorbeeld rondom geestelijke gezondheidszorg (ggz). Achterhalen of (alle onkosten voor) geestelijke gezondheidszorg (ggz) wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering neemt, is het verstandig om aanvullende dekkingen te checken rondom gebruikelijke behandelingen en therapieën. Hoe zit het met de declaraties? In de kleine letters van jouw verzekeraar (Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg) kan je er alles over lezen. Elk jaar veranderen de modules, tarieven en dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen geestelijke gezondheidszorg (ggz) 2022

Jouw zorgverzekering heeft een belangrijke basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Op die manier ben je altijd verzekerd voor mogelijke kosten als Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg of Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Let op: wat is de huidige status van zorgverzekering Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) vergoeding 2022? Is dit ook geregeld in dit pakket? Overweeg jij switchen naar CZdirect of Ohra? Doorzoek dan nauwkeurig de regels rondom deze situatie. De vergelijker hieronder helpt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor geestelijke gezondheidszorg (ggz). Open ook onze pagina over Badhoevedorp, Huins, Nagele, Surhuizum.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een persoonlijke verzekering, die in lijn is met je speciale zorgvragen? Onder ander voor Vergoedingen Spalk? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Erg makkelijk, met het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Alternatieve geneeswijzen en gebit
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu de opties voor verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Check de kleine lettertjes en geef extra aandacht aan de geestelijke gezondheidszorg (ggz) vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Jouw eigen risico is de vergoeding die jaarlijks moet worden bijgelegd in de situatie dat je iets uit je basispakket gebruikt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) van het eigen risico af? Dit zijn zeer bijzondere kwesties / behandelwijzen. Deze niet-standaard zorg kan ten koste gaan van het eigen risico. Daarvoor doorzoek het actuele polisblad. Dit document vind je op de website van de verzekeraar, of contacteer de helpdesk van de verzekeraar. Staat je behandeling in de algemene basisdekking? In zo’n case voldoe je meestal de eerste €385 uit je eigen risico. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? Dan eisen verzekeringen in de regel geen bijdrage uit jouw eigen risico. Lees nu verder over: ONVZ zorgpolis.