Loading...

Zorgverzekering Ergotherapie Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. In ruil voor een vastgestelde financiële vergoeding, heb je recht op een uitgebreid zorgpakket van bijv. Menzis, Achmea, OHRA, FBTO, CZ of United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Ieder mens heeft betrouwbare zorg nodig. Veel patiënten hebben specifieke behoeftes. Voor jou heeft dat misschien te maken met ergotherapie. Nieuwsgierig of (de kosten omtrent) ergotherapie wordt betaald uit de zorgverzekering? Zodra je een vernieuwde zorgverzekering regelt, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te checken rondom reguliere operaties en geneesmethoden. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van jouw polis (Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured) vind je het antwoord. Ieder jaar wijzigen de keuzes, declaraties en modules van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen ergotherapie 2022

Elke polis biedt allereerst een wettelijk verplichte basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen identiek. Zo ben je altijd verzekerd voor o.a. Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Dieetadvies en natuurlijk Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Echter, wat moet ik weten over zorgverzekering Ergotherapie vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij switchen naar Interpolis en PMA? Bekijk dan nauwkeurig de voorwaarden op het gebied van dit thema. De vergelijker hieronder begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor ergotherapie. Lees nu ook meer info over Asch, Greonterp, Moerstraten, Steggerda.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een gewoon goede zorgpolis die in lijn is met jouw specifieke zorg-wensen? Relevant voor Vergoedingen Stoppen met roken? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel aan de hand van deze online vergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Erg makkelijk, via het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Lenzen en brillen en tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de toepasbare verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg de polisvoorwaarden en let specifiek op de ergotherapie vergoedingen 2022. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Ergotherapie

Het eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je zorgkosten maakt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Ergotherapie ten koste van het eigen risico? Dit zijn tamelijk specifieke onderwerpen / ingrepen. Deze specifieke ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Daarvoor check je het geldige polisblad. Dit raadpleeg je op de website van de verzekeraar, of vraag het de de klantenservice van de zorgverzekeraar. Vind je ze opname wel in de basisdekking? In dat geval vergoed jij meestal een deel van de zorg (€385) door de eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In deze situatie vragen verzekeraars meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Check nu direct details over: Zilveren Kruis polis.