Loading...

Zorgverzekering Eigen bijdrage WMO Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Uitgaande van vooraf bepaalde poliskosten, kun je gebruik maken van een betrouwbaar zorgpakket van bijv. Menzis, Achmea, CZ, VGZ, OHRA of United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Elke Nederlander wil goede zorg ontvangen. Veel Hollanders hebben specifieke behoeftes. Bijvoorbeeld rondom eigen bijdrage wmo. Benieuwd of (de tarieven voor) eigen bijdrage wmo ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Op het moment dat jij een andere zorgpolis kiest, is het onmisbaar je aanvullende dekkingen te checken ten aanzien van reguliere operaties en geneeswijzen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-regels van de verzekeringsmaatschappij (HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured) vind je het antwoord. Elk nieuw jaar wijzigen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen eigen bijdrage wmo 2023

Iedere verzekeringsmaatschappij bestaat uit een zogenoemde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Hiermee ben je altijd verzekerd voor zaken als Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Logopedie of Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer. Echter, hoe zit het met zorgverzekering Eigen bijdrage WMO vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Direct switchen naar Interpolis of PNOZorg? Bekijk dan kritisch de condities m.b.t. dit onderwerp. Onze eigen polis-vergelijker begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor eigen bijdrage wmo. Lees nu ook meer info over Apeldoorn, Goudriaan, Milheeze, Stavoren.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een persoonlijke verzekering, die rijmt met jouw specifieke zorgbehoeftes? Denk dan aan Vergoedingen Reiskosten bezoekende gezinsleden? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Wat komt daar bij kijken? Super eenvoudig, met het volgende stappenplan:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura of restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de eigen bijdrage wmo vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Eigen bijdrage WMO

Het concept eigen risico de vergoeding die je jaarlijks moet inleggen in de situatie dat je gebruik maakt van het pakket. In 2023 bedraagt dit €385. Gaat de tegemoetkoming voor Eigen bijdrage WMO van mijn eigen risico af? Dit zijn zeer specifieke thema’s / behandelingen. Deze specifieke ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Daarvoor raadpleeg je de overeenkomst / polisblad. De gegevens kan je downloaden via je online account bij de verzekeraar, of neem contact op met de ondersteuningsdienst van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste ingreep in het basispakket? In die situatie compenseer jij in de regel een deel van de zorg (€385) door de eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In dat geval geldt er in de regel niet een bijdrage uit het eigen risico. Check nu direct details over: Promovendum polis.