Loading...

Zorgverzekering Eerstelijnsverblijf Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. Aan de hand van een vaste premie per maand, kun je gebruik maken van een speciaal zorgpakket van bijv. VGZ, Menzis, FBTO, OHRA, Achmea of Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Ieder mens kan deskundige zorg krijgen. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Voor jou heeft dat misschien te maken met eerstelijnsverblijf. Achterhalen of (behandelingen rondom) eerstelijnsverblijf wordt vergoed binnen de zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het verstandig om de aanvullende dekkingen te checken rondom gebruikelijke ingrepen en geneesmethoden. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de polis-regels van jouw verzekeraar (HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg) kan je er alles over lezen. Ieder jaar veranderen de vergoedingen en voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen eerstelijnsverblijf 2022

Iedere verzekeringsmaatschappij beslaat een zogenaamde basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie, Revalidatiezorg en natuurlijk Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Maar, hoe zit het met zorgverzekering Eerstelijnsverblijf vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Meteen een andere polis te nemen bij Besured en PMA? Bekijk dan grondig de voorwaarden rondom dit onderwerp. De onderstaande vergelijker ondersteunt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor eerstelijnsverblijf. Zie ook meer info over Annen, Gorssel, Mijdrecht, Starnmeer.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die in lijn is met je unieke zorgbehoeftes? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Reconstructieve chirurgie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel door gebruik te maken van de online tool. Welke stappen moet ik volgen? Heel eenvoudig, met de volgende handleiding:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer de voorwaarden van de polis en bekijk de eerstelijnsverblijf vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico Eerstelijnsverblijf

Het concept eigen risico het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in het geval je zorgkosten maakt. In 2022 is dit €385. Gaat de tegemoetkoming voor Eerstelijnsverblijf van mijn eigen risico af? Het betreft zeer specifieke kwesties / ingrepen. Deze unieke behandeling zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Daarvoor check je het geldige polisblad. Dit document kan je downloaden via je online account bij de verzekeraar, of vraag het de de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Staat je therapie in het basispakket? In dat geval voldoe je meestal het eerste deel (€385) uit je eigen risico. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? Dan eisen verzekeringen gewoonlijk geen eigen risico! Bekijk ook alles over: PMA polis.