Loading...

Zorgverzekering Dieetkosten Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Mede door een vastgestelde financiële vergoeding, krijg jij een betrouwbaar zorgpakket van bijv. FBTO, VGZ, Menzis, Achmea, OHRA of Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Ieder persoon kan deskundige zorg krijgen. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Bijvoorbeeld rondom dieetkosten. Benieuwd of (de tarieven voor) dieetkosten ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Zodra je een actuele zorgpolis regelt, is het onmisbaar de aanvullende dekkingen te analyseren t.a.v. gebruikelijke behandelingen en therapieën. Wat is inclusief, en wat niet? In de kleine letters van de verzekeringsmaatschappij (Besured, HEMA, Anderzorg, Promovendum) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk nieuw jaar wijzigen de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen dieetkosten 2022

Elke zorgverzekering biedt allereerst een belangrijke basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie en Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer. Let op: wat is de huidige status van zorgverzekering Dieetkosten vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Meteen een polis afsluiten bij AnderZorg en Pro Life? Lees dan kritisch de voorwaarden m.b.t. deze situatie. De zorgvergelijker op deze pagina ondersteunt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor dieetkosten. Lees specifieke info op pagina’s als Amsterdam, Giethmen, Mheer, Spier.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die in lijn is met jouw specifieke zorg-nood? Relevant voor Vergoedingen Prothetische voorzieningen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel aan de hand van internet. Welke stappen moet ik volgen? Heel simpel, aan de hand van het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking en bijv. tandheelkunde
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Analyseer de voorwaarden van de polis en bekijk de dieetkosten vergoedingen 2022. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Dieetkosten

Jouw eigen risico is het zorgbedrag dat je jaarlijks moet inleggen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Gaan tarieven m.b.t. Dieetkosten ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om zeer individuele thema’s / behandelingen. Deze bijzondere zorg vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Daarvoor download je het geldige polisblad. Deze vind je op de website van de verzekeraar, of vraag je op bij de ondersteuningsdienst van de verzekeraar. Zit de gewenste opname in het basispakket? In die situatie vergoed jij vaak een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? Dan is er in de regel geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: CZdirect polis.