Loading...

Zorgverzekering Diabetes Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. In ruil voor vooraf bepaalde poliskosten, kun je gebruik maken van een betrouwbaar zorgpakket van verzekeraars als FBTO, Achmea, Menzis, OHRA, VGZ of United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Ieder persoon heeft betrouwbare zorg nodig. Veel Hollanders benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel diabetes. Wil jij weten of (de tarieven voor) diabetes wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Zodra je een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het onmisbaar de aanvullende dekkingen te inventariseren t.a.v. gebruikelijke behandelingen en therapieën. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij (HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum) kan je er alles over lezen. Ieder jaar wisselen de modules, tarieven en dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen diabetes 2023

Iedere zorgverzekering heeft een zogenoemde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar overeenkomstig. Zo heb je altijd een goede dekking voor zaken als Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Revalidatiezorg en natuurlijk Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar, wat is de huidige status van zorgverzekering Diabetes vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Direct oversluiten naar De Friesland en National Academic? Bekijk dan nauwkeurig de voorwaarden rondom dit thema. De onderstaande vergelijker helpt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor diabetes. Zie ook meer info over Ammerzoden, Giessen, Merselo, Spanga.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een persoonlijke verzekering, die matcht met jouw specifieke zorgbehoeftes? Denk dan aan Vergoedingen Prikpil? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig aan de hand van internet. Hoe werkt het? Heel simpel, via het stappenplan hieronder:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking of gebit
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de diabetes vergoedingen 2023. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Diabetes

Het eigen risico is het bedrag dat je jaarlijks moet inleggen in het geval je gebruik maakt van het pakket. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Diabetes van de eigen bijdrage af? We praten over aanmerkelijk kenmerkende onderwerpen / behandelwijzen. Deze unieke zorg kan ten koste gaan van het eigen risico. Daarvoor raadpleeg je het geldige polisblad. De gegevens raadpleeg je op de website van de verzekeraar, of vraag het de de ondersteuningsdienst van de verzekeringsmaatschappij. Vind je ze opname in het basispakket? In zo’n case compenseer jij meestal een deel van de zorg (€385) door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Dan geldt er meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: Besured polis.