Loading...

Zorgverzekering Cosmetische chirurgie Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Aan de hand van vooraf bepaalde poliskosten, kun je gebruik maken van een betrouwbaar zorgpakket van bijv. Achmea, OHRA, CZ, VGZ, Menzis en Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Ieder persoon wil de beste zorg. Veel patiënten moeten hebben specialistische zorg. In dit geval misschien wel cosmetische chirurgie. Wil jij weten of (de tarieven voor) cosmetische chirurgie ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Op het moment dat jij een vernieuwde zorgverzekering regelt, is het slim om alle aanvullende dekkingen te analyseren ten aanzien van veel voorkomende operaties en geneesmethoden. Hoe zit het met de declaraties? In de kleine letters van jouw polis (Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum) kan je er alles over lezen. Elke 12 maanden wisselen de modules, tarieven en dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen cosmetische chirurgie 2022

Elke verzekeringsmaatschappij beslaat een belangrijke basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is voor iedereen gelijk. Daarmee ben je standaard verzekerd voor kostenposten zoals Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Revalidatiezorg en Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter, wat is de huidige status van zorgverzekering Cosmetische chirurgie vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Overweeg jij een andere polis te nemen bij Menzis en National Academic? Check dan nauwkeurig de voorwaarden ten aanzien van deze behandelingen. De onderstaande vergelijker helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor cosmetische chirurgie. Bekijk vergoedingen in o.a. Alteveer, Genderen, Melderslo, Soesterberg.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een klantvriendelijke verzekeraar die in lijn is met jouw eigen zorg-nood? Onder ander voor Vergoedingen Poliklinische bevalling zonder medische noodzaak? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel via internet. Wat komt daar bij kijken? Erg makkelijk, aan de hand van ons stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of tandarts
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. In het volgende scherm check je alle beschikbare verzekeraars. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Analyseer de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de cosmetische chirurgie vergoedingen 2022. Let met name op het eigen risico.

Eigen risico Cosmetische chirurgie

Het concept eigen risico het zorgbedrag dat jij zelf altijd zal bijdragen als je zorgkosten maakt. In 2022 bedraagt dit €385. Gaat de tegemoetkoming voor Cosmetische chirurgie van de eigen bijdrage af? Het betreft aanmerkelijk bijzondere aangelegenheden / behandelwijzen. Deze bijzondere behandeling zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Om dit te achterhalen check je het geldige polisblad. De polis tref je via internet (bij de assuradeur), of raadpleeg de klantenservice van de verzekeraar. Zit deze behandeling wel in de basisdekking? In dat geval voldoe je doorgaans zelf een klein gedeelte (€385) door de eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In dat geval vragen verzekeraars in de regel geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: VvAA zorgverzekering.