Loading...

Zorgverzekering Burn-out Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Mede door een vaste premie per maand, heb je recht op een speciaal zorgpakket van aanbieders als Achmea, CZ, FBTO, OHRA, VGZ en Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. Veel consumenten benodigen daarnaast extra zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met burn-out. Achterhalen of (alle onkosten voor) burn-out ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het slim om alle aanvullende dekkingen te analyseren rondom veel voorkomende operaties en geneesmethoden. Wat wordt wel en niet gedekt? In de polis-beschrijvingen van jouw polis (HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden) vind je het antwoord. Elk jaar wisselen de keuzes, declaraties en modules van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen burn-out 2023

Jouw zorgverzekering biedt allereerst een zogenoemde basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Daarmee ben je gedekt voor zaken als Gehandicaptenzorg, Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg en natuurlijk Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Alleen, wat is de huidige status van zorgverzekering Burn-out vergoeding 2023? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Direct switchen naar DSW en ZieZo? Doorzoek dan nauwkeurig de voorwaarden m.b.t. dit thema. Onze eigen polis-vergelijker begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor burn-out. Lees handige informatie over Aduard, Gastel, Markenbinnen, Slappeterp.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een gewoon goede zorgpolis die rijmt met je unieke zorgvragen? Denk dan aan Vergoedingen Overmatig zweten? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig met behulp van internet. Hoe werkt het? Heel eenvoudig, middels het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie of natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Buitenlanddekking of tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de voorwaarden van de polis en controleer de burn-out vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Eigen risico Burn-out

Het concept eigen risico het bedrag dat je jaarlijks moet inleggen in de situatie dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Gaan tarieven m.b.t. Burn-out ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om aanmerkelijk specifieke onderwerpen / ingrepen. Deze unieke behandeling vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. In dit geval download je de overeenkomst / polisblad. Deze raadpleeg je via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de servicemedewerkers van de zorgverzekeraar. Staat je opname in het basispakket? In die situatie vergoed jij vaak zelf een klein gedeelte (€385) uit je eigen risico. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? Hierbij geldt er doorgaans geen eigen stukje uit het eigen risico. Lees nu verder over: FBTO zorgverzekering.