Loading...

Zorgverzekering Brillen Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Mede door vooraf bepaalde poliskosten, mag je aanspraak maken op een speciaal zorgpakket van o.a. Menzis, Achmea, OHRA, VGZ, CZ en Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Ieder persoon wil de beste zorg. Veel consumenten moeten hebben specialistische zorg. Bijvoorbeeld rondom brillen. Wil jij weten of (de kosten omtrent) brillen ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering neemt, is het slim om aanvullende dekkingen te checken t.a.v. gangbare medische behandelingen en medicijnen. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de kleine letters van jouw verzekeraar (Promovendum, Anderzorg, Besured, HEMA) vind je het antwoord. Elke 12 maanden wisselen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen brillen 2023

Elke zorgverzekering bestaat uit een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij alle maatschappijen gelijk. Op die manier ben je standaard verzekerd voor kostenposten zoals Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Logopedie maar ook Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Echter, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Brillen vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Overweeg jij een andere polis te nemen bij CZ en ZieZo? Bekijk dan nauwkeurig de kleine letters ten aanzien van dit onderwerp. De vergelijker hieronder helpt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor brillen. Lees specifieke info op pagina’s als Achterveld, Garyp, Mariënheem, Sintjohannesga.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een gewoon goede zorgpolis die aansluit op jouw specifieke zorgbehoeftes? Denk dan aan Vergoedingen Osteopathie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker met behulp van de online tool. Wat komt daar bij kijken? Super eenvoudig, met het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of gebit
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu alle beschikbare verzekeraars. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check het polisblad, en geef extra aandacht aan de brillen vergoedingen 2023. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico Brillen

Eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je gebruik maakt van het pakket. In 2023 is dit €385. Gaan tarieven m.b.t. Brillen van de eigen bijdrage af? Dit zijn tamelijk bijzondere thema’s / ingrepen. Deze unieke ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Hiervoor download je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De gegevens vind je online (website maatschappij), of contacteer de klantenservice van de verzekeringsmaatschappij. Zit deze behandeling wel in de basisdekking? In dat geval vergoed jij meestal een deel van de zorg (€385) uit je eigen risico. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In dat geval is er in de regel geen eigen risico! Bezoek ook de pagina over: CZ zorgverzekering.