Loading...

Zorgverzekering Blindengeleidehond Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Uitgaande van een bepaald maandtarief, mag je aanspraak maken op een betrouwbaar zorgpakket van verzekeraars als OHRA, FBTO, CZ, VGZ, Menzis en Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Ieder mens kan deskundige zorg krijgen. Veel Hollanders hebben specifieke behoeftes. Dat kan bijvoorbeeld gaan om blindengeleidehond. Achterhalen of (de kosten omtrent) blindengeleidehond wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een actuele zorgpolis regelt, is het onmisbaar je aanvullende dekkingen te bekijken rondom gebruikelijke medische behandelingen en therapieën. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de polis-beschrijvingen van de verzekeringsmaatschappij (Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum) kan je er alles over lezen. Elk nieuw jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen blindengeleidehond 2022

Uw verzekeringsmaatschappij bestaat uit een zogenaamde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Daarmee ben je gedekt voor o.a. Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Dieetadvies maar ook Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen. Alleen, hoe zit het met zorgverzekering Blindengeleidehond vergoeding 2022? Is dit ook geregeld in dit pakket? Bezig met switchen naar Bewuzt of Zekur? Bekijk dan grondig de regels rondom dit onderwerp. De vergelijker hieronder begeleidt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor blindengeleidehond. Bekijk vergoedingen in o.a. Aalsmeerderbrug, Froombosch, Makkinga, Sint Joost.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een klantvriendelijke verzekeraar die rijmt met je speciale zorgbehoeftes? Denk dan aan Vergoedingen Opname psychiatrische afdeling? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel door gebruik te maken van deze online vergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Zonder moeite, met de volgende tips en adviezen:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of natuurlijk tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Download de polisvoorwaarden en controleer de blindengeleidehond vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Blindengeleidehond

Het eigen risico is de minimale kosten die jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je gebruik maakt van het pakket. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan tarieven m.b.t. Blindengeleidehond van de eigen bijdrage af? Dit zijn redelijk kenmerkende thema’s / therapieën. Deze specifieke ingreep vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. In dit geval doorzoek de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De polis tref je op de website van de verzekeraar, of vraag je op bij de klantenservice van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste behandeling in het basispakket? In dat geval vergoed jij doorgaans zelf een klein gedeelte (€385) via het eigen risico. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In deze situatie vragen verzekeraars in de regel geen bijdrage uit jouw eigen risico. Lees nu verder over: VGZ verzekering.