Loading...

Zorgverzekering Bijzondere tandheelkunde Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Mede door een vastgestelde financiële vergoeding, heb je recht op een betrouwbaar zorgpakket van onder andere Menzis, VGZ, Achmea, CZ, OHRA of Univé, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Elke Nederlander kan deskundige zorg krijgen. En veel mensen moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om bijzondere tandheelkunde. Benieuwd of (de kosten omtrent) bijzondere tandheelkunde wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Op het moment dat jij een andere zorgpolis afsluit, is het goed om aanvullende dekkingen te checken ten aanzien van reguliere ingrepen en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de voorwaarden van jouw polis (HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured) lees je er alles over. Elk jaar veranderen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen bijzondere tandheelkunde 2022

Jouw polis bestaat uit een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij alle maatschappijen hetzelfde. Zo heb je altijd een goede dekking voor o.a. Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie en natuurlijk Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen. Let op: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Bijzondere tandheelkunde vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Direct oversluiten naar Menzis en Ohra? Check dan goed de kleine letters op het gebied van deze situatie. De vergelijker hieronder helpt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor bijzondere tandheelkunde. Je treft hier ook meer info over Aagtekerke, Frederiksoord, Maastricht, Sint Hubert.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een klantvriendelijke verzekeraar die aansluit op jouw specifieke zorg-nood? Relevant voor Vergoedingen Oorstandcorrectie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel met behulp van de online tool. Hoe gaat dat in z’n werk?Super eenvoudig, met ons stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of natuurlijk orthodontie
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. In het volgende scherm check je de opties voor verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de bijzondere tandheelkunde vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Eigen risico Bijzondere tandheelkunde

Het concept eigen risico de vergoeding die jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je gebruik maakt van het pakket. In 2022 is dit €385. Gaan tarieven m.b.t. Bijzondere tandheelkunde van mijn eigen risico af? Het gaat hier om vrij specifieke aangelegenheden / therapieën. Deze niet-standaard ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen doorzoek het actuele polisblad. De gegevens vind je online (website maatschappij), of contacteer de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste opname wel in de basisdekking? In die situatie voldoe je doorgaans de eerste €385 aan de hand van een eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In deze situatie is er gewoonlijk geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: UMC Zorgverzekering verzekering.