Loading...

Zorgverzekering Bijzondere optische hulpmiddelen Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgpolis is in ons land een must. Uitgaande van een vastgestelde financiële vergoeding, kun je gebruik maken van een uniek zorgpakket van verzekeraars als OHRA, VGZ, CZ, Achmea, FBTO of Zilveren kruis, Univé, Interpolis, Bewuzt. Iedereen heeft betrouwbare zorg nodig. En veel mensen moeten hebben specialistische zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met bijzondere optische hulpmiddelen. Wil jij weten of (behandelingen rondom) bijzondere optische hulpmiddelen wordt vergoed binnen de zorgverzekering? In het geval jij een actuele zorgpolis kiest, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te inventariseren met betrekking tot gangbare behandelingen en therapieën. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij (Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden) lees je er alles over. Elk jaar wisselen de vergoedingen en voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen bijzondere optische hulpmiddelen 2023

Jouw zorgverzekering beslaat een belangrijke basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij elk van de aanbieders overeenkomstig. Op die manier ben je standaard verzekerd voor mogelijke kosten als Logopedie, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies maar ook Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Belangrijk: wat is de huidige status van zorgverzekering Bijzondere optische hulpmiddelen vergoeding 2023? Is dit ook geregeld in dit pakket? Meteen switchen naar Ditzo of Stad Holland? Doorzoek dan grondig de voorwaarden rondom dit onderwerp. De onderstaande vergelijker begeleidt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor bijzondere optische hulpmiddelen. Open ook onze pagina over Aadorp, Franeker, Maassluis, Sint Geertruid.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een persoonlijke verzekering, die rijmt met je speciale zorgvragen? Relevant voor Vergoedingen Oogprothese? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel aan de hand van deze online vergelijker. Hoe werkt het? Heel eenvoudig, via de volgende tips en adviezen:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysio of natuurlijk tandheelkunde
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Check de voorwaarden van de polis en controleer de bijzondere optische hulpmiddelen vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Eigen risico Bijzondere optische hulpmiddelen

Het eigen risico is het zorgbedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in de situatie dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Gaan de vergoedingen van Bijzondere optische hulpmiddelen van het eigen risico af? Dit zijn vrij bijzondere thema’s / therapieën. Deze unieke ingreep zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. Hiervoor raadpleeg je het geldige polisblad. Deze raadpleeg je via je online account bij de verzekeraar, of neem contact op met de klantenservice van de verzekeraar. Zit de gewenste opname in de algemene basisdekking? In zo’n case vergoed jij meestal zelf een klein gedeelte (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In deze situatie is er in de regel niet een bijdrage uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: Stad Holland verzekering.