Loading...

Zorgverzekering Basis GGZ Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is in ons land een must. Uitgaande van vooraf bepaalde poliskosten, kun je gebruik maken van een betrouwbaar zorgpakket van bijv. FBTO, VGZ, OHRA, Achmea, Menzis of Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Ieder mens heeft betrouwbare zorg nodig. En veel mensen moeten hebben specialistische zorg. In dit geval misschien wel basis ggz. Wil jij weten of (alle onkosten voor) basis ggz ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Zodra je een nieuwe zorgverzekering regelt, is het aan te raden aanvullende dekkingen te inventariseren ten aanzien van veel voorkomende behandelingen en geneeswijzen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (HEMA, Promovendum, Anderzorg, Besured) kan je er alles over lezen. Ieder jaar veranderen de keuzes, declaraties en modules van de grote verzekeraars.

Vergoedingen basis ggz 2022

Iedere polis bestaat uit een belangrijke basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij alle maatschappijen hetzelfde. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor o.a. Ergotherapie, Dieetadvies, Wijkverpleging, Verloskundige zorg en Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen. Echter, wat is de huidige status van zorgverzekering Basis GGZ vergoeding 2022? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Overweeg jij een polis afsluiten bij FBTO en United Consumers? Lees dan nauwkeurig de voorwaarden rondom dit thema. Onze eigen polis-vergelijker begeleidt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor basis ggz. Lees specifieke info op pagina’s als Zwagerbosch, Exloo, Luinjeberd, Schore.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een gewoon goede zorgpolis die aansluit op je unieke zorg-nood? Relevant voor Vergoedingen NIPT? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel aan de hand van de zorgvergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Heel eenvoudig, met de volgende tips en adviezen:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie & natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Lenzen en brillen of natuurlijk mond/tand
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg de kleine lettertjes en geef extra aandacht aan de basis ggz vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Eigen risico Basis GGZ

Jouw eigen risico is de minimale kosten die je zelf moet betalen in de situatie dat je zorgkosten maakt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan tarieven m.b.t. Basis GGZ van mijn eigen risico af? Dit zijn redelijk individuele aangelegenheden / therapieën. Deze bijzondere ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen doorzoek het geldige polisblad. Dit raadpleeg je via internet (bij de assuradeur), of raadpleeg de ondersteuningsdienst van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste therapie in de algemene basisdekking? In dat geval voldoe je meestal zelf een klein gedeelte (€385) uit je eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? In deze situatie geldt er doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: C4Me verzekering.