Loading...

Zorgverzekering Antroposofie Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Aan de hand van een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een speciaal zorgpakket van bijvoorbeeld Menzis, FBTO, CZ, VGZ, Achmea of Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Ieder persoon heeft betrouwbare zorg nodig. En veel mensen moeten hebben specialistische zorg. In dit geval misschien wel antroposofie. Achterhalen of (de tarieven voor) antroposofie wordt gedekt met jouw zorgverzekering? In het geval jij een andere zorgpolis regelt, is het goed om je aanvullende dekkingen te bekijken t.a.v. veel voorkomende ingrepen en medicijnen. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-beschrijvingen van jouw polis (Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA) wordt dit duidelijk uitgelegd. Ieder jaar wisselen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen antroposofie 2022

Iedere verzekering beslaat een wettelijk verplichte basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Op die manier ben je altijd verzekerd voor zaken als Ergotherapie, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg en Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Let op: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Antroposofie vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Bezig met een polis afsluiten bij Bewuzt of Zorg en Zekerheid? Doorzoek dan goed de kleine letters ten aanzien van deze behandelingen. De zorgvergelijker op deze pagina kan je helpen bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor antroposofie. Bekijk vergoedingen in o.a. Zuidveen, Esch, Loon, Schinveld.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die in lijn is met jouw specifieke zorg-nood? Denk dan aan Vergoedingen Mondzorg aan huis? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker met behulp van de zorgvergelijker. Welke stappen moet ik volgen? Super eenvoudig, via het stappenplan hieronder:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysio en bijv. tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je alle mogelijke verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Download de voorwaarden van de polis en controleer de antroposofie vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Eigen risico Antroposofie

Jouw eigen risico is het zorgbedrag dat jij zelf altijd zal bijdragen in het geval je iets uit je basispakket gebruikt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Antroposofie ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om aanmerkelijk bijzondere thema’s / therapieën. Deze specifieke ingreep vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. In dit geval check je het actuele polisblad. De gegevens kan je downloaden online (website maatschappij), of raadpleeg de klantenservice van de verzekeringsmaatschappij. Zit deze behandeling in de algemene basisdekking? In zo’n case compenseer jij vaak het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In dat geval eisen verzekeringen meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Lees nu verder over: Univé.