Loading...

Zorgverzekering Algemene check-up Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Op basis van vooraf bepaalde poliskosten, krijg jij een speciaal zorgpakket van bijv. Achmea, FBTO, OHRA, CZ, Menzis of Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Elke Nederlander wil goede zorg ontvangen. En veel mensen benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel algemene check-up. Benieuwd of (alle onkosten voor) algemene check-up wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Op het moment dat jij een actuele zorgpolis neemt, is het onmisbaar alle aanvullende dekkingen te analyseren ten aanzien van gangbare ingrepen en therapieën. Wat is inclusief, en wat niet? In de kleine letters van de betreffende zorgverzekering (Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA) lees je er alles over. Ieder jaar veranderen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen algemene check-up 2022

Uw polis heeft een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Daarmee ben je gedekt voor zaken als Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg of Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek. Maar, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Algemene check-up vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Direct een andere polis te nemen bij AnderZorg of UMC Zorgverzekering? Check dan grondig de regels rondom deze situatie. De vergelijker hieronder ondersteunt bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor algemene check-up. Of lees meer over Zonnemaire, Ens, Lippenhuizen, Scheerwolde.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die aansluit op je unieke zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Mechanische beademing? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel aan de hand van de online tool. Hoe werkt het? Heel simpel, aan de hand van de volgende tips en adviezen:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie en natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Lenzen en brillen of natuurlijk tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Download de voorwaarden van de polis en controleer de algemene check-up vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Algemene check-up

Eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in de situatie dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Gaan tarieven m.b.t. Algemene check-up van de eigen bijdrage af? Dit zijn aanmerkelijk bijzondere kwesties / ingrepen. Deze specifieke ingreep vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Daarvoor download je de overeenkomst / polisblad. De gegevens kan je downloaden via je online account bij de verzekeraar, of neem contact op met de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Staat je opname in de algemene basisdekking? In dat geval voldoe je meestal een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In deze situatie vragen verzekeraars meestal geen bijdrage uit jouw eigen risico. Check nu direct details over: Interpolis.