Loading...

Zorgverzekering Abortus Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Uitgaande van een bepaald maandtarief, kun je gebruik maken van een uitgebreid zorgpakket van bijv. Menzis, VGZ, FBTO, OHRA, Achmea en Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Elke Nederlander wil goede zorg ontvangen. Veel patiënten hebben specifieke behoeftes. In dit geval misschien wel abortus. Nieuwsgierig of (alle onkosten voor) abortus wordt betaald uit de zorgverzekering? Op het moment dat jij een nieuwe zorgverzekering neemt, is het goed om aanvullende dekkingen te analyseren t.a.v. veel voorkomende behandelingen en therapieën. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van jouw polis (Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg) vind je het antwoord. Elk nieuw jaar wisselen de keuzes, declaraties en modules van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen abortus 2022

Elke polis bestaat uit een belangrijke basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij elk van de aanbieders overeenkomstig. Op die manier heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg en Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer. Belangrijk: wat is de huidige status van zorgverzekering Abortus vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Direct een polis afsluiten bij Bewuzt of National Academic? Check dan grondig de kleine letters rondom dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor abortus. Navigeer meteen naar Zierikzee, Elspeet, Lieveren, Schalkwijk.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een verzekering op maat, die matcht met je unieke zorgvragen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Maagzuurremmers? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel met behulp van deze online vergelijker. Welke stappen moet ik volgen? Heel eenvoudig, aan de hand van het stappenplan hieronder:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en bijv. tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de kleine lettertjes en geef extra aandacht aan de abortus vergoedingen 2022. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Abortus

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen in het geval je zorgkosten maakt. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan kosten rondom Abortus van de eigen bijdrage af? Dit zijn aanmerkelijk specifieke aangelegenheden / ingrepen. Deze niet-standaard ingreep vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Daarvoor doorzoek de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De polis vind je via je online account bij de verzekeraar, of vraag het de de ondersteuningsdienst van jouw verzekeringskantoor. Zit de gewenste behandeling wel in de basisdekking? In dat geval voldoe je vaak zelf een klein gedeelte (€385) door de eigen bijdrage. Zit het in een aanvullende verzekering? Hierbij eisen verzekeringen meestal geen eigen stukje uit het eigen risico. Lees nu verder over: CZ.