Loading...

Zorgverzekering Aangepast bestek Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. Op basis van een bepaald maandtarief, mag je aanspraak maken op een betrouwbaar zorgpakket van aanbieders als OHRA, Menzis, Achmea, CZ, VGZ of Bewuzt, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Elke Nederlander wil de beste zorg. Veel consumenten moeten hebben specialistische zorg. In dit geval misschien wel aangepast bestek. Benieuwd of (alle onkosten voor) aangepast bestek wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een actuele zorgpolis afsluit, is het goed om de aanvullende dekkingen te checken rondom reguliere operaties en geneesmethoden. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de kleine letters van jouw polis (Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk nieuw jaar veranderen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen aangepast bestek 2022

Iedere zorgverzekering beslaat een zogenoemde basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Zo ben je altijd verzekerd voor mogelijke kosten als Dieetadvies, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie of Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Belangrijk: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Aangepast bestek vergoeding 2022? Dit zit mogelijk niet in het basispakket. Meteen een andere polis te nemen bij DSW en VGZ? Bekijk dan nauwkeurig de condities op het gebied van dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina helpt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor aangepast bestek. Raadpleeg hiervoor ook Zevenbergen, Elp, Lies, Schagen.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een verzekering op maat, die in lijn is met jouw eigen zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Luchtring? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel met behulp van de online tool. Wat komt daar bij kijken? Binnen 5 minuten, via ons stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en bijv. tandarts
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle mogelijke verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Check het polisblad, en bekijk de aangepast bestek vergoedingen 2022. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Aangepast bestek

Het eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in het geval je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Gaan tarieven m.b.t. Aangepast bestek van de eigen bijdrage af? Dit zijn redelijk individuele onderwerpen / therapieën. Deze specifieke behandeling gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Hiervoor download je de overeenkomst / polisblad. Dit document raadpleeg je via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Vind je ze behandeling in het basispakket? In dat geval compenseer jij meestal het eerste deel (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In deze situatie eisen verzekeringen meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Lees nu verder over: Avéro Achmea.