Loading...

Zorgverzekering Venray Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Venray. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, VGZ, Achmea, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt de afgesloten dekking bij jouw situatie? Via een scherpe zorgvergelijker kan men nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals vergoeding bril en contactlenzen plus kraamzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is tamelijk complex. Feiten zoals Collectieve zorgverzekering en Regeling wanbetalers zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Ohra tot aan Delta Lloyd en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker vind je gelijk en probleemloos een goedkope verzekering die overeenkomt met je zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je nuttige informatie ten aanzien van collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Twijzel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Venray? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – inclusief handige filters – check jij supersnel welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Promovendum is vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-venray


Betrouwbare zorgpolis in Venray?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Sintjohannesga afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site lees je meer over enkele aspecten die jou verder op weg helpen. Dankzij deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Blindedarmontsteking of Epstein-Barrvirus, echter ook PDD-NOS en Somatische waan. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een lagere premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Venray) of soms een vereniging. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Venray?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Venray of rondom deze plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hier lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere negen per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. FBTO) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Venray?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Venray. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Check de kleine letters van je huidige dekking en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder lees je enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Venray wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Venray. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Venray? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Venray moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Venray. Zoals podotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij CZ of National Academic. Raadpleeg de voorwaarden van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Kap.

Verzekeringskantoor in Venray

Houd jij van 1 op 1 contact omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Venray. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Venray